Rybí tlačenka

Jiri V. Kuchař: Jiri V.

Ryby 21 názorů

Suroviny

1 kg rybího masa (Kapr, Amur)
cca 150 g vepřových kůží
2 cibule
1 stroužek česneku
1/2 lžičky mletého pepře
majoránka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné ryby naporcujeme na podkovy a v osolené vodě povaříme.

  2. Uvařené maso vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí maso pečlivě obereme od kostiček a kůže.

  3. Očištěné vepřové kůže vypereme a vaříme asi 10 minut. Pak vodu slijeme a kůže vaříme znovu v čisté vodě do poloměkka asi hodinu. Uvařené kůže vyjmeme a masovém strojku společně s cibulí a stroužkem česneku pomeleme. Vývar z kůží si ponecháme, použijeme jej později.

  4. K rybímu masu, pomletým kůžím s cibulí a česnekem přidáme pepř a majoránku, osolíme, přilejeme vývar z kůží a promícháme.

  5. Vývaru by nemělo být moc, jen tolik, aby masová směs byla kompaktní a nebyla moc řídká.

  6. Směsí naplníme obal na tlačenky, vložíme do hrnce s vodou a zvolna vaříme asi 40 minut.

  7. Po uvaření položíme tlačenku na tác či pekáč, propícháme jehlou, abychom se zbavili vzduchu, který se do ní při plnění dostal. Necháme trochu zchladnout, zatížíme prkýnkem a tlačenku necháme vychladnout.

  8. Během chladnutí je dobré tlačenku občas otočit, aby se maso rovnoměrně rozmístilo a nekleslo ke dnu.

  9. Rybí tlačenka je libová, díky vepřovým kůžím by nikdo nehádal, že se jedná o rybí maso.

Poznámka

Zdroj – kuchařka Myslivec a rybář v kuchyni, autor Vladimír Doležal, vydalo nakladatelství Dona.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí tlačenka

  • Miki Miki(neregistrovaný)

    Vemi dobrý recept.:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    Jojy - jiné suroviny, než jsou uvedené v receptu jsem nezkoušel.
    Třeba zde http://www.mrk.cz/kucharka.php?id=23894 používají vepřové nožičky.:-K

    Odpovědět

  • Jojy Jojy(neregistrovaný)

    Poradte čo použiť namiesto koži.;-)www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • maria maria(neregistrovaná)

    No fajn, pán J.V. som rada, že som vás inšpirovala k niečomu novému, no, prosím, nezabudnite, kožky zo svinky treba skutočne variť aspoň tých 6 hodín.
    Inak, priznávam sa, vôbec neviem variť a keď sa ma osadenstvo baráku pýta, čo bude dnes na obed, večeru, vždy odpoviem, "čojaviemčo".No je to zrejme dobré, zatiaľ nik neumrel od hladu a ani nešiel radšej do reštaurácie.
    Veľa zdaru, maria

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    maria - U nás říká taky huspenina nebo sulc. :-K Jinak z omylu (a lenosti):-) vznikl další recept - rybí huspenina:-K:-K Super, to by nikoho nenapadlo. :-) díky za tip, vyzkouším. A už se těším, jak se budu :-p :-D

    Odpovědět

  • maria maria(neregistrovaná)

    Dobrý deň pán J.V., až teraz mi to došlo, veď ja som neurobila tlačenku=celý ten rybací maglajz som nedala do tlačenkových vreciek, iba som ho zaliala vývarom z kožiek=vyrobila som vlastne rybaciu huspeninu (neviem, ako sa huspenina povie po česky). Ale skutočne to bolo skvelé, vyskúšajte,no a ja sa po druhý raz budem snažiť čítať recepty od A po Z, potom nevyrobím paródiu na tlačenku a vydrží aspoń dva dni a nie dve hodiny.
    Veľa úspechov v ďalšom varení želá maria

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    maria - Čili jako sulc? :-) Dobrý nápad. Odpadá plnění obalů.:-p:-K

    Odpovědět

  • maria maria(neregistrovaná)

    Pán J.V., neuveríte, skúsila som urobiť tlačenku z pangasiusa, tresky a iných mrazených šupinatých tvorčekov, pridala som všetky, vami odporúčané prísady.Kožky som varila cca 6 hodín,potom som rybičky zaliala vývarom, nechala vychladnúť a mali sme lahôdku. Pes z uvarených kožiek a ja + osadenstvo baráku z tlačenky.
    Keď sa rozhodnem použiť recept podľa vášho návodu, ohlásim sa.
    maria

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    maria - zkuste prořezat, tak jak radí - http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov... v článku. Já rybí porce při některých úpravách tahle prořezávám a kostičky přestávají být problém.:-K:-K Pokud se rozhodnete pro mletí a mixování, napiště a podělte se o zkušenosti. Těch není nikdy dost. :-K (Lenost je matka pokroku, díky lenosti bylo vymyšleno spousta věcí a postupů jak si usnadnit práci):-D:-D

    Odpovědět

  • maria maria(neregistrovaná)

    Jiri V.Ďakujem za poradenie, a viete čo skúsim? Ja tie ryby- sladkovodné- pomeliem, rozmixujem a potom sa tam snáď žiadne kostičky nedostanú. Čo vy na to? (Ja len, nech žije lenivosť.)
    Pekný večer, maria

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mě by chutnalo:-K+9:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    maria - Používám sladkovodní ryby, tak nemohu posoudit, jak se změní chuť při použití mořských ryb. S těmi ořechy souhlasím, rád je jím, ale nerad louskám.:-*:-K Vykosťování vařeného kapra není zase tak pracné. Kostičky se dají pěkně vytáhnout a není jich ani moc. Ale takový cejn, to je jiná. :-S Cejn se dá kostiček zbavit prořezáním - http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... Do tlačenky bych cejna nedával.

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes::yes:to vypadá velmi dobře....:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Odvážný. Ale proč ne . Dám se taky zviklat a zkusím. +bodík 8

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: rybi sulc kapří tlačenka tlacenka z kapra tlacenka z ryb rybí huspenina rybytlacenka sulc z kapra tlačenka z filé recept na tlačenku rybí sulc recept rybí domácí tlačenka rybísulc rybí domácí sulc vanocni tlacenka z kapra rybý sulc huspenina z kapra jak uvařit tlačenku mrk mrk.cz tlačenka z z kapra

Zapomněl/a jsem heslo