Rybí tlačenka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 048 kJ / 1 445 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,53 g |
Tuky | 47,36 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 505 mg |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 15,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj – kuchařka Myslivec a rybář v kuchyni, autor Vladimír Doležal, vydalo nakladatelství Dona.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 3. 2014 12:47
Vemi dobrý recept.
6. 3. 2014 09:43
Jojy - jiné suroviny, než jsou uvedené v receptu jsem nezkoušel.
Třeba zde http://www.mrk.cz/kucharka.php?id=23894 používají vepřové nožičky.
Třeba zde http://www.mrk.cz/kucharka.php?id=23894 používají vepřové nožičky.
6. 3. 2014 09:32
Poradte čo použiť namiesto koži.www.toprecepty.cz
4. 3. 2014 17:48
No fajn, pán J.V. som rada, že som vás inšpirovala k niečomu novému, no, prosím, nezabudnite, kožky zo svinky treba skutočne variť aspoň tých 6 hodín.
Inak, priznávam sa, vôbec neviem variť a keď sa ma osadenstvo baráku pýta, čo bude dnes na obed, večeru, vždy odpoviem, "čojaviemčo".No je to zrejme dobré, zatiaľ nik neumrel od hladu a ani nešiel radšej do reštaurácie.
Veľa zdaru, maria
Inak, priznávam sa, vôbec neviem variť a keď sa ma osadenstvo baráku pýta, čo bude dnes na obed, večeru, vždy odpoviem, "čojaviemčo".No je to zrejme dobré, zatiaľ nik neumrel od hladu a ani nešiel radšej do reštaurácie.
Veľa zdaru, maria
4. 3. 2014 16:59
maria - U nás říká taky huspenina nebo sulc. Jinak z omylu (a lenosti) vznikl další recept - rybí huspenina Super, to by nikoho nenapadlo. díky za tip, vyzkouším. A už se těším, jak se budu
4. 3. 2014 16:47
Dobrý deň pán J.V., až teraz mi to došlo, veď ja som neurobila tlačenku=celý ten rybací maglajz som nedala do tlačenkových vreciek, iba som ho zaliala vývarom z kožiek=vyrobila som vlastne rybaciu huspeninu (neviem, ako sa huspenina povie po česky). Ale skutočne to bolo skvelé, vyskúšajte,no a ja sa po druhý raz budem snažiť čítať recepty od A po Z, potom nevyrobím paródiu na tlačenku a vydrží aspoń dva dni a nie dve hodiny.
Veľa úspechov v ďalšom varení želá maria
Veľa úspechov v ďalšom varení želá maria
4. 3. 2014 10:19
maria - Čili jako sulc? Dobrý nápad. Odpadá plnění obalů.
4. 3. 2014 09:37
Pán J.V., neuveríte, skúsila som urobiť tlačenku z pangasiusa, tresky a iných mrazených šupinatých tvorčekov, pridala som všetky, vami odporúčané prísady.Kožky som varila cca 6 hodín,potom som rybičky zaliala vývarom, nechala vychladnúť a mali sme lahôdku. Pes z uvarených kožiek a ja + osadenstvo baráku z tlačenky.
Keď sa rozhodnem použiť recept podľa vášho návodu, ohlásim sa.
maria
Keď sa rozhodnem použiť recept podľa vášho návodu, ohlásim sa.
maria
4. 3. 2014 08:16
maria - zkuste prořezat, tak jak radí - http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov... v článku. Já rybí porce při některých úpravách tahle prořezávám a kostičky přestávají být problém. Pokud se rozhodnete pro mletí a mixování, napiště a podělte se o zkušenosti. Těch není nikdy dost. (Lenost je matka pokroku, díky lenosti bylo vymyšleno spousta věcí a postupů jak si usnadnit práci)
3. 3. 2014 21:06
Jiri V.Ďakujem za poradenie, a viete čo skúsim? Ja tie ryby- sladkovodné- pomeliem, rozmixujem a potom sa tam snáď žiadne kostičky nedostanú. Čo vy na to? (Ja len, nech žije lenivosť.)
Pekný večer, maria
Pekný večer, maria
3. 3. 2014 20:45
3. 3. 2014 19:13
Mě by chutnalo+9
3. 3. 2014 12:42
maria - Používám sladkovodní ryby, tak nemohu posoudit, jak se změní chuť při použití mořských ryb. S těmi ořechy souhlasím, rád je jím, ale nerad louskám. Vykosťování vařeného kapra není zase tak pracné. Kostičky se dají pěkně vytáhnout a není jich ani moc. Ale takový cejn, to je jiná. Cejn se dá kostiček zbavit prořezáním - http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... Do tlačenky bych cejna nedával.
3. 3. 2014 12:28
to vypadá velmi dobře....
3. 3. 2014 11:28
Odvážný. Ale proč ne . Dám se taky zviklat a zkusím. +bodík 8
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 2 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 5 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 6 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 14 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 21 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší špenát
simei uvařila před 1 hodinou
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 1 hodinou
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 1 hodinou
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 2 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 2 hodinami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 2 hodinami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 4 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct nejlepší rybízové moučníky. Některé známe už od našich babiček, jiné překvapí svou skvělou chutí a rychlou přípravou
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: rybi sulc kapří tlačenka tlacenka z kapra tlacenka z ryb rybí huspenina rybytlacenka sulc z kapra tlačenka z filé recept na tlačenku rybí sulc recept rybí domácí tlačenka rybísulc rybi tlacenka s veprovym masem rybí domácí sulc vanocni tlacenka z kapra rybý sulc huspenina z kapra jak uvařit tlačenku mrk mrk.cz
Suroviny: maso, kůže vepřová, cibule, česnek, pepř mletý, majoránka, sůl
Rybí tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nXKR
21 názorů