Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžová kaše s jablky

Mléčná rýžová kaše je rychlovkou, kterou najdeme na chladících pultech obchodů. Jednoduše si ji však můžete připravit i doma. Sice to déle trvá, ale chuť je úplně jinde. Navíc ji doplní jablíčka a osmahnutá strouhanka s cukrem a máslem.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži přebereme a propláchneme. Krok 2: V hluboké teflonové pánvi (nebo klasickém hrnci) přivedeme k varu mléko, vsypeme rýži a vanilkové cukry. Přidáme oloupaná jablka nakrájená na kostičky. Zmírníme teplotu a za častého míchání vaříme na mírném plameni asi 90 minut, až je rýže zcela rozvařená (pokud kaše příliš houstne, jednoduše přilijeme mléko dle potřeby). Krok 3: Mezitím rozehřejeme v jiné pánvi trochu oleje a kousek másla. Vsypeme strouhanku, cukr a za stálého míchání opražíme dozlatova. Krok 4: Hotovou kaši rozdělíme na talíře, posypeme připravenou strouhankou a skořicí. Můžeme ještě pokapat rozpuštěným máslem a podáváme.

TIP: Mléčná rýže z domácí pekárny

Zveřejněno 2. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžová kaše s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28n3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžová kaše s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28n3

Marie

Suroviny:
rýže, mléko, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, strouhanka, máslo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu