Chobotnice pro děti

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 15 minut 4 porce Pro děti 28 názorů

Suroviny

4 libové párky ( můžou být i tenké ale nedrží tak dobře)
4 plátky sýru Eidam na vlásky
1 rajče
špičky od okurky na čepičky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Párky do 1/4 prořízneme na čtyři chapadélka, na špičku dáme plátek sýra a zapečeme v troubě na deset minutek - u malých párků 5 minut.

Poznámka

Dávám dětem k čočce aby ji papkali, k br. kaši,nebo jen tak s chlebem k sobotní snídani,dnes jsem dělala na fofr s hranolkama... muj malej Daneček je ještě poleje kečupem jako že krvácej a masakruje je na talíři :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Chobotnice pro děti

  • majda 2 majda 2

    Radulko,dobrý nápad aby děti něco snědly,někdy je to velké přemýšlení,jak na ně vyzrát,když nechtěji jíst.:-))Debatovat o tom,jestli je to pro děti dobré nebo ne,nemá význam.Kolik je nezdravých potravin,co se dětem dává,myslím tím sladkosti,které mají děti rády a chipsy třeba aj.Vzpomeňme si na sebe,když jsme byli dětmi.:-))Teď jsem četla,jak je nezdravé všechno maso a taky se ho nevzdáme,jen vegetariáni ho nejí,ale i to tělu chybí.Myslím si,že ani odborníci neví přesně,co je tělu prospěšné a co ne.Pamatuji se,že kdysi se psalo,že je nezdravé hovězí,protože se dlouho chová,pak to bylo vepřové,potom kuřata,vždycky vědci na něco příjdou nového.:-))

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    alex: ovšem narozdíl od másla mají podstatně méně tuku a co do chuti jsou kompromisem, nejlépe chutná nezdravé máslo, nejhůře obvykle kvalitní roztíratelné tuky :-p.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    k.radulka: Nic si z toho nedělej;-). Vždyť už to tady znáš;-)

    Odpovědět

  • alex alex(neregistrovaný)

    k.radulka:
    nebreč, každá z nás někdy strčila děcku párek, i ty, co to zapřou.

    pro klarisku citát z odborné literatury: Samotná pomazánková másla (bez přídavku jiného tuku) však obsahují stejně jako máslo hlavně nasycené mastné kyseliny a určité množství trans mastných kyselin. Pro studenou kuchyni je tedy výhodnější vybírat kvalitní roztíratelné rostlinné tuky.

    k.radulka:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    no jo zase ta vaše morální diskuze, jako vždy, už mě to ani nepřekvapuje;-(;-(;-(

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Podobný nápad jsem kdysi viděla na www.mamincinyrecepty.cz a zkoušely jsme je i s dětmi ve škole. Ale přiznám se, že představa malého kloučka, jak si chobotnice poleje kečupem, aby vypadaly realističtěji a pak je "zmasakruje", je pro mne, jako vychovatelku, nepřijatelná :-(

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    alex: A co je podle tebe špatné na pomazánkovém másle? Četla jsi jeho složení?

    Odpovědět

  • alex alex(neregistrovaný)

    fascinující diskuze, zejména když si v receptu na řezy s čokokrémem přečtu v surovinách pomazánkové máslo, tam je kolekce kladných hodnocení a párky jsou ukřižovány en bloc (nejsem obhájce, sama je nejím, ale ta míra "objektivity" je úsměvná)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Má mít cenu číst hlavně složení výrobku,zajímat se o původ,výrobce a podle toho nakupovat.Vodítkem je i cena.Od špekáčků kilo za třicet nemůže nikdo nic hodnotného očekávat.

    Odpovědět

  • PET-lahev PET-lahev

    Jiří: a nechci zde zaplňovat recept nesmysly, ale zkuste mě pobavit a napsat mi do soukromých vzpráv...co zrovna vy teda děláte proti tomu, aby jste nebyl tupá ovce ..

    Odpovědět

  • PET-lahev PET-lahev

    Jiří: Však tak to právě asi pí Remková myslela, že nemá cenu to zde dramatizovat :-p

    Odpovědět

  • Jiří Jiří(neregistrovaný)

    PET-lahev: :-O ale já přeci nic nedramatizuji - jen reaguji na příspěvek p.Remkové,která jím vlastně říká, že nemá cenu se starat, co kupujeme, jíme. Jen tohle, nic víc a nikdy víc. ;-)
    Diskutovat tu o tom nechci, k receptu - nápad se mi líbí, ano. :-)

    Odpovědět

  • PET-lahev PET-lahev

    Jiří: Tak asi to nemá cenu dramatizovat obvzláště tady v této diskuzi, když se tu má hodnotit nápad receptu a ne odkud párek pochází, jeho složení, normy, atd. Jestli máte kde sehnat kvalitní párky, tak si je sežeňte a udělejte si chobotnici z nich. Upřímně by mě zajímalo, když mě tu někdo kategorizuje do stavu "stádo tupých ovcí" tak co Vy osobně děláte pro to, aby se to změnilo.. ?

    Odpovědět

  • Jiří Jiří(neregistrovaný)

    Jana Remkova: pokud to budou všichni "nedramatizovat" a přijímat s klidem jako vy, budeme jak stádo tupých ovcí a trh nám nabídne přesně to, co podle vašeho klidu "chceme" - stále větší blafy.:-//

    Odpovědět

  • variel variel

    Všetko s mierou:-) Vypadá to krásně:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: chobotnice z pet lahve chobotnice z párků dort chobotnice detsky dort chobotnice chobotnice z pet lahví výrobky nápady pro děti pečená chobotnice chobotničky z párků recepty z chobotnice dětské dorty chobotnice parek jako chobotnice baby chobotnice recept chobotnice recepty chobotnice z párku recept chobotnice recept chobotnice jídlo sladkosti pro děti recept párky chobotnice recepty na chobotnice recepty chobotnice

Zapomněl/a jsem heslo