Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z červené řepy je nejen barevně atraktivní, ale i velmi zdravá. Červená řepa podporuje krvetvorbu, pomáhá snižovat krevní tlak a je bohatá na vitaminy a minerály. Pomazánku si nejlépe vychutnáme na čerstvém pečivu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kristyak

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min - bez doby chlazení uvařené řepy

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, - bez doby chlazení uvařené řepy)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Řepu ve slupce vaříme ve vroucí vodě do změknutí, zhruba 45 minut. Po uvaření necháme řepu vychladnout. Krok 2: Stroužek česneku oloupeme a utřeme. Vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 3: K řepě přidáme utřený česnek, jogurt a vše zamícháme. Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.

TIP: Pomazánka z červené řepy - oblíbený recept

Zveřejněno 4. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Wgm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Wgm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, jogurt bílý, česnek, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu