Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na česneku pečený v sáčku

Pečení v sáčku zachová králičímu masu šťavnatost a spojí ho s vůní česneku i bylinek. Jednoduchý recept, který se téměř připraví sám a na talíři chutná jako z tradiční české kuchyně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 170 °C. Krok 2: Králíka očistíme, omyjeme a osušíme. Špek nakrájíme na klínky. Polovinou množství špeku prošpikujeme králičí stehna. Krok 3: Prošpikovaná stehna potřeme prolisovaným česnekem, posypeme česnekovým pepřem a osolíme. Krok 4: Okořeněná stehna dáme do pečicího sáčku, přidáme k nim zbytek špeku a podlijeme vodou.
Sáček uzavřeme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme 1,5 hodiny při 170 °C. Krok 5: Po uvedené době opatrně otevřeme sáček, přidáme sádlo smíchané s hladkou moukou, tím zahustíme vypečenou šťávu a ještě asi 20 minut pečeme. Krok 6: Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.

TIP: Pochoutky z králičího masa - inspirace

Zveřejněno 6. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na česneku pečený v sáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8V0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na česneku pečený v sáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8V0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno králičí, česnek český, špek, sádlo vepřové, mouka hladká, pepř česnekový, sůl

Přidat fotografie receptu