Babiččin králík na česneku

Suroviny

králík
česnek
sůl
cibule
hladká mouka
vývar (z králičí hlavy nebo zeleninový)
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Česnek utřeme se solí, králíka naporcujeme a každý kus zespodu jím potřeme. Svrchu jen osolíme a všechny kusy masa dobře obalíme v hladké mouce.

  2. V nízkém železném kastrolu na sádle všechny porce dobře opečeme dočervena, v průběhu smažení přidáme i krájenou cibuli.
    Podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

  3. K hotovému masu do šťávy vmícháme kousínek másla a podáváme s brambory.

Poznámka od kuchařky

Asi nejjednodušší králík na česneku, tak, jak ho dělávala babička.

Komentáře k receptu Babiččin králík na česneku

Tématické fráze: králík na česneku králík načesneku recept na králíka na česneku recept králík na česneku dušený králík na česneku peceny kralik na sadle recepty kralík na všechny způsoby králík na česneku recepty kralík na česnek smažení králík smažení králíka kralik na česneku ze zeleninou recepty kralik na česneku pečenýkrálík králík na soli babiččin recept na z králíka recepty na králika krasik na česneku dušený králík na česneku recepty kralik na sadle a česneku