Babiččin králík na česneku

cathleen Kuchařka: cathleen

Jiné maso 3 názory

Suroviny

králík
česnek
sůl
cibule
hladká mouka
vývar (z králičí hlavy nebo zeleninový)
kousek másla
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Česnek utřeme se solí, králíka naporcujeme a každý kus zespodu jím potřeme. Svrchu jen osolíme a všechny kusy masa dobře obalíme v hladké mouce.

  2. V nízkém železném kastrolu na sádle všechny porce dobře opečeme dočervena, v průběhu smažení přidáme i krájenou cibuli.
    Podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

  3. K hotovému masu do šťávy vmícháme kousínek másla a podáváme s brambory.

Poznámka

Asi nejjednodušší králík na česneku, tak, jak ho dělávala babička.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 206 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččin králík na česneku

Tématické fráze: králík na česneku králík načesneku recept na králíka na česneku recept králík na česneku peceny kralik na sadle recepty kralík na všechny způsoby dušený králík na česneku králík na česneku recepty kralík na česnek smažení králík kralik na česneku ze zeleninou recepty kralik na česneku pečenýkrálík smažení králíka krasik na česneku dušený králík na česneku recepty kralik na sadle a česneku kralk na cesneku králik na česneku jak na králíka na česneku

Zapomněl/a jsem heslo