Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené vepřové maso

Zavařené vepřové maso je skvělý způsob, jak si připravit domácí zásoby kvalitního jídla. Maso se zavařuje ve vlastní šťávě, zůstane šťavnaté a plné chuti. Ideální pro rychlý oběd – stačí otevřít sklenici a ohřát s chlebem či přílohou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

8 velkých sklenic (500 g masa v jedné sklenici)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čisté sklenice a víčka vytřeme francovkou. Krok 2: Maso nakrájíme na větší kostky 7 × 7 cm. Vepřovou kůži nakrájíme na čtverečky. Čtvereček dáme na dno sklenice, tím docílíme toho, že z tekutiny vznikne po zavaření dobrý rosol. Krok 3: Přidáme lžičku soli, vložíme maso a snažíme se vytlačit všechen vzduch. Sklenice plníme do 3/4 a nakonec do každé přidáme 3 lžíce vody. Krok 4: Hrdlo sklenic otřeme francovkou a sklenice zavíčkujeme. Krok 5: Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, voda by měla sahat pouze pod víčka, a zavařujeme při 100 °C 2 hodiny. Krok 6: Vše necháme vychladit a druhý den opět zavaříme, ale pouze 1 hodinu. Dvojí zavařování je u masa nutnost. Krok 7: Maso můžeme použít na chleba, rizoto, gulášovou polévku, zelňačku, pomazánku a jiné jídlo.

TIP: Jak zavařit maso syrové, vařené a dušené

Zveřejněno 14. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zavařené vepřové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31EPr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Zavařené vepřové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31EPr

Komentáře (2)

Dobrý nápad, jak maso uchovat. Vzpomínám si, že když jsme byli děti, maminka zavařovala maso po zabíjačce, protože mrazničku jsme tehdy neměli. A bylo to luxusní jídlo, sklenici zavařeného masa jsme prohřáli na orestované cibuli (samozžejmě i se šťávou), k tomu vařené brambory, kyselý okurek. Rychlá a vynikající večeře byla připravená během půl hodinky. Díky za připomenutí. 😊

Suroviny:
maso vepřové, kůže vepřová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu