Zavařené vepřové maso
Zavařené vepřové maso je skvělý způsob, jak si připravit domácí zásoby kvalitního jídla. Maso se zavařuje ve vlastní šťávě, zůstane šťavnaté a plné chuti. Ideální pro rychlý oběd – stačí otevřít sklenici a ohřát s chlebem či přílohou.
Suroviny pro 1 dávka
8 velkých sklenic (500 g masa v jedné sklenici)
1dávka
Postup přípravy
Krok 1: Čisté sklenice a víčka vytřeme francovkou.
Krok 2: Maso nakrájíme na větší kostky 7 × 7 cm. Vepřovou kůži nakrájíme na čtverečky. Čtvereček dáme na dno sklenice, tím docílíme toho, že z tekutiny vznikne po zavaření dobrý rosol.
Krok 3: Přidáme lžičku soli, vložíme maso a snažíme se vytlačit všechen vzduch. Sklenice plníme do 3/4 a nakonec do každé přidáme 3 lžíce vody.
Krok 4: Hrdlo sklenic otřeme francovkou a sklenice zavíčkujeme.
Krok 5: Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, voda by měla sahat pouze pod víčka, a zavařujeme při 100 °C 2 hodiny.
Krok 6: Vše necháme vychladit a druhý den opět zavaříme, ale pouze 1 hodinu. Dvojí zavařování je u masa nutnost.
Krok 7: Maso můžeme použít na chleba, rizoto, gulášovou polévku, zelňačku, pomazánku a jiné jídlo.
Zveřejněno 14. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařené vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31EPr
Moje poznámka
Zavařené vepřové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31EPr
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 6 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 8 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 8 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 9 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 10 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 10 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 10 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 11 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
kůže vepřová,
sůl
Komentáře (2)