Zavařené vepřové maso

kucerova45 Kuchařka:

Zavařeniny 31 názorů

512

Suroviny

Vepřové maso
sůl (1 lžička na sklenici)
voda (1/2 dl na sklenici)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme, zavíčkujeme a sterilizujeme na 100 stupních dvě a půl hodiny. Maso je výborné jak za studena tak i ohřáté, třeba s bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 692 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zavařené vepřové maso

  • emilie precova emilie precova

    phansen:

    Odpovědět

  • casino casino

    phansen:
    Částečně s vámi souhlasím, ale naštěstí je u rcp fotečka, takže autorka patrně používá sklenice 700ml:-)
    U nás se převeliké oblibě těší maso podle tohoto postupu: http://www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sk...:yes:
    V komentářích je často zmiňováno i zavařování pečeného masa...
    No, neříkám tak ani tak které že maso je chutnější, ale v chuti mezi nimi rozdíl je :-)

    Odpovědět

  • phansen phansen

    Diletantský recept, který nováčka úplně zmate. Každá lžička je jiná a sklenice také. Není jednodušší napsat, že na kilogram masa je potřeba 20 gr soli, promasírovat a nacpat do sklenic. Je dobré na dno sklenice dát kousek kůže, která napomůže lepší konzistenci hotového masa.:-p

    Odpovědět

  • terin terin

    Tinka Krištofová: Dobrý den, líbí se mi Váš recept, jen jsem se ctěla zeptat, jestli jste pekla maso v celku nebo už nakrájené :-O. Děkuji Tereza :-)

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autorka receptu)

    pavle: asi tak polovinu soli a vody

    Odpovědět

  • pavel pavel (neregistrovaný)

    Ahoj libi se recept,budu poprve zavarovat zitra mam sklinky 330 ml kolik te soli a vody ?imoc dekuji za radu u karlina7:

    Odpovědět

  • karlina7 karlina7(neregistrovaný)

    Já takto zavařuji maso již celá léta.Mám vyzkoušeno,že nejlepší je plec mírně prorostlá.Vařím jeden den 1 hodinu,druhý 45 minut nebo tuto dobu v jednom dni.Jak se mi chce.Dávám maso rozkrájené na velké kostky,vždy libové s trochu prorostlým,3/4kávové lžičky sili a dvě polévkové lžíce vody,nechávám tak 2,5 cm od okraje,maso pustí vlastní šťávu a je vždy výborné.Vydrží dlouho,ovšem u nás ne.Takto dělám ,dle mého strýce řezníka,on to ovšem dával do plechovek.:-K

    Odpovědět

  • Iris Iris(neregistrovaný)

    kucerova45:
    já taky

    Odpovědět

  • Iris Iris(neregistrovaný)

    Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa,některé libové,některé libovější bůček.Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod.,nechala ve vodě schládnout a druhý den od počátku varu vařila hodinu a opět nechala schládnout.Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že výsledná chuť se popsat nedá.Pokud budu někdy zavařovat,tak už jen takhle.

    Odpovědět

  • Tinka Krištofová Tinka Krištofová(neregistrovaný)

    Já jsem i před dvěma měsíci zavařovala maso. Udělala jsem 8 sklenic. Maso jsem nejdřív upekla normálně v troubě, pochopitelně jsem dala sůl, kmín a podlila vodou. Pak jsem to nandala do sklenic a zavařovala jsem to 1 hodinu. Maso je krásné, výborné a nezkažené - takto to dělám celé roky a nikdy se mi nic nezkazilo. Výborná chuť....

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autorka receptu)

    Petře,do sklenice dávám tak asi 3 cm od okraje.

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    Zdravím kolik se nechává vůle nad masem dekujipetr

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    bormanzdravimzdravim teď to zrovna pacham

    borman:kolik místa se nechává pod okrajem dekuji

    Odpovědět

  • borman borman(neregistrovaný)

    Zavařuji již 20 let, a vždy syrové s normální solí, včera sem zavařil 8 sklenic, nikdy se mi nezkazilo, vařim 2.5 hodiny pouze jednou, předem vařený nebo pečený nikdy, jelikož tam poté nezůstanou všechny ty dobré chutě.

    Odpovědět

  • Lucianka Lucianka(neregistrovaná)

    Vyborne.rychle.jednoduche.moc nam vsem chutna;-)www.toprecepty.cz

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo