Zavařené vepřové maso

kucerova45 Kuchařka:

Zavařeniny 31 názorů

512

Suroviny

Vepřové maso
sůl (1 lžička na sklenici)
voda (1/2 dl na sklenici)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme, zavíčkujeme a sterilizujeme na 100 stupních dvě a půl hodiny. Maso je výborné jak za studena tak i ohřáté, třeba s bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 709 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zavařené vepřové maso

  • emilie precova emilie precova

    phansen:

    Odpovědět

  • casino casino

    phansen:
    Částečně s vámi souhlasím, ale naštěstí je u rcp fotečka, takže autorka patrně používá sklenice 700ml:-)
    U nás se převeliké oblibě těší maso podle tohoto postupu: http://www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sk...:yes:
    V komentářích je často zmiňováno i zavařování pečeného masa...
    No, neříkám tak ani tak které že maso je chutnější, ale v chuti mezi nimi rozdíl je :-)

    Odpovědět

  • phansen phansen

    Diletantský recept, který nováčka úplně zmate. Každá lžička je jiná a sklenice také. Není jednodušší napsat, že na kilogram masa je potřeba 20 gr soli, promasírovat a nacpat do sklenic. Je dobré na dno sklenice dát kousek kůže, která napomůže lepší konzistenci hotového masa.:-p

    Odpovědět

  • terin terin

    Tinka Krištofová: Dobrý den, líbí se mi Váš recept, jen jsem se ctěla zeptat, jestli jste pekla maso v celku nebo už nakrájené :-O. Děkuji Tereza :-)

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autorka receptu)

    pavle: asi tak polovinu soli a vody

    Odpovědět

  • pavel pavel (neregistrovaný)

    Ahoj libi se recept,budu poprve zavarovat zitra mam sklinky 330 ml kolik te soli a vody ?imoc dekuji za radu u karlina7:

    Odpovědět

  • karlina7 karlina7(neregistrovaný)

    Já takto zavařuji maso již celá léta.Mám vyzkoušeno,že nejlepší je plec mírně prorostlá.Vařím jeden den 1 hodinu,druhý 45 minut nebo tuto dobu v jednom dni.Jak se mi chce.Dávám maso rozkrájené na velké kostky,vždy libové s trochu prorostlým,3/4kávové lžičky sili a dvě polévkové lžíce vody,nechávám tak 2,5 cm od okraje,maso pustí vlastní šťávu a je vždy výborné.Vydrží dlouho,ovšem u nás ne.Takto dělám ,dle mého strýce řezníka,on to ovšem dával do plechovek.:-K

    Odpovědět

  • Iris Iris(neregistrovaný)

    kucerova45:
    já taky

    Odpovědět

  • Iris Iris(neregistrovaný)

    Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa,některé libové,některé libovější bůček.Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod.,nechala ve vodě schládnout a druhý den od počátku varu vařila hodinu a opět nechala schládnout.Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že výsledná chuť se popsat nedá.Pokud budu někdy zavařovat,tak už jen takhle.

    Odpovědět

  • Tinka Krištofová Tinka Krištofová(neregistrovaný)

    Já jsem i před dvěma měsíci zavařovala maso. Udělala jsem 8 sklenic. Maso jsem nejdřív upekla normálně v troubě, pochopitelně jsem dala sůl, kmín a podlila vodou. Pak jsem to nandala do sklenic a zavařovala jsem to 1 hodinu. Maso je krásné, výborné a nezkažené - takto to dělám celé roky a nikdy se mi nic nezkazilo. Výborná chuť....

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autorka receptu)

    Petře,do sklenice dávám tak asi 3 cm od okraje.

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    Zdravím kolik se nechává vůle nad masem dekujipetr

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    bormanzdravimzdravim teď to zrovna pacham

    borman:kolik místa se nechává pod okrajem dekuji

    Odpovědět

  • borman borman(neregistrovaný)

    Zavařuji již 20 let, a vždy syrové s normální solí, včera sem zavařil 8 sklenic, nikdy se mi nezkazilo, vařim 2.5 hodiny pouze jednou, předem vařený nebo pečený nikdy, jelikož tam poté nezůstanou všechny ty dobré chutě.

    Odpovědět

  • Lucianka Lucianka(neregistrovaná)

    Vyborne.rychle.jednoduche.moc nam vsem chutna;-)www.toprecepty.cz

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zavařené maso zavařování vepřového masa do sklenic zavarovani peceneho veproveho masa jak zavarit veprove maso jak zavarit maso zavaření vepřového masa zavařování vepřového masa konzervace masa vepřové maso ve sklenici zavařování masa zavarovane veprove maso jak zavařit pečené vepřové maso konzervace vepřového masa jak zavařit maso do sklenic zavařené maso do sklenic zavareni masa domácí zavařené maso zavarovaci sklenice na maso nakládání masa do sklenic zavařené pečené vepřové maso

Zapomněl/a jsem heslo