Zavařené vepřové maso

kucerova45 Kuchařka:

Zavařeniny 25 názorů

Přidat další fotografii
58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

Vepřové maso
sůl (1 lžička na sklenici)
voda (1/2 dl na sklenici)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme, zavíčkujeme a sterilizujeme na 100 stupních dvě a půl hodiny. Maso je výborné jak za studena tak i ohřáté, třeba s bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 930 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zavařené vepřové maso

  • karlina7 karlina7(neregistrovaný)

    Já takto zavařuji maso již celá léta.Mám vyzkoušeno,že nejlepší je plec mírně prorostlá.Vařím jeden den 1 hodinu,druhý 45 minut nebo tuto dobu v jednom dni.Jak se mi chce.Dávám maso rozkrájené na velké kostky,vždy libové s trochu prorostlým,3/4kávové lžičky sili a dvě polévkové lžíce vody,nechávám tak 2,5 cm od okraje,maso pustí vlastní šťávu a je vždy výborné.Vydrží dlouho,ovšem u nás ne.Takto dělám ,dle mého strýce řezníka,on to ovšem dával do plechovek.:-K

    Odpovědět

  • Iris Iris(neregistrovaný)

    kucerova45:
    já taky

    Odpovědět

  • Iris Iris(neregistrovaný)

    Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa,některé libové,některé libovější bůček.Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod.,nechala ve vodě schládnout a druhý den od počátku varu vařila hodinu a opět nechala schládnout.Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že výsledná chuť se popsat nedá.Pokud budu někdy zavařovat,tak už jen takhle.

    Odpovědět

  • Tinka Krištofová Tinka Krištofová(neregistrovaný)

    Já jsem i před dvěma měsíci zavařovala maso. Udělala jsem 8 sklenic. Maso jsem nejdřív upekla normálně v troubě, pochopitelně jsem dala sůl, kmín a podlila vodou. Pak jsem to nandala do sklenic a zavařovala jsem to 1 hodinu. Maso je krásné, výborné a nezkažené - takto to dělám celé roky a nikdy se mi nic nezkazilo. Výborná chuť....

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autor receptu)

    Petře,do sklenice dávám tak asi 3 cm od okraje.

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    Zdravím kolik se nechává vůle nad masem dekujipetr

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    bormanzdravimzdravim teď to zrovna pacham

    borman:kolik místa se nechává pod okrajem dekuji

    Odpovědět

  • borman borman(neregistrovaný)

    Zavařuji již 20 let, a vždy syrové s normální solí, včera sem zavařil 8 sklenic, nikdy se mi nezkazilo, vařim 2.5 hodiny pouze jednou, předem vařený nebo pečený nikdy, jelikož tam poté nezůstanou všechny ty dobré chutě.

    Odpovědět

  • Lucianka Lucianka(neregistrovaná)

    Vyborne.rychle.jednoduche.moc nam vsem chutna;-)www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Jak dlouho vám dvakrát zavařené maso vydrželo ve sklepě ?Rok,dva? A zavařujete někdo i hovězí nebo kuřecí? A jen maso nebo i s kořenovou zeleninou(hovězí). Iva

    Odpovědět

  • Jana Jana (neregistrovaný)

    Ivana Ch: Moc dobré masíčko, dělá taky strašně dlouho a ještě nikdy nezklamalo. Dříve (za komančů se prodávalo čínské vepřové maso v konzervě a mělo stejnou chuť, jako tohle masíčko. Doporučuji, opravdu výborné....:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    qwert:Hele mě je úplně šuma fuk jak to děláš Ty, já to nikomu nenutím. U nás se to vždy dělalo jak jdem napsala. Dělalo, dělá a dělat bude. A i neteřinky, které jsem to naučila, to dělají úplně stejně a chválí to až do nebe. Víc se o tom s nikým BAVIT NEBUDU.

    Odpovědět

  • qwert qwert(neregistrovaný)

    Částečně nesouhlasím s příspěvkem Ivana Ch. Dávám syrové do sklenic a příprava je super rychlá. Zbytek v odkazu níže.

    Odpovědět

  • qwert qwert(neregistrovaný)

  • Ivana Ch Ivana Ch

    U nás doma, ale i manželově rodině se vepřového masa vždy po zabijačce -------nazavářelo. Ale nikdy se nedávalo syrové maso, vždy se zavářelo maso pečené jako vrabce. I já často koupím bůček, upeču ho a pak zavařím. Lepší konzervu jsem nikdy nekoupila, dělám ho celkem často protože dnešní konzervy se nedají jíst. Moc chutná nejen nám ale i každému komu dám ochutnat. Prostě u nás syrové maso do skleničky nepatří. A že to děláme hodně dlouho, bez jednoho roku 50 let.Mám nahoře chybu, místo nazavářelo tam má být zavařovalo. Teď jsem z toho udělala pěkný galamatyáš.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo