Jablečný ocet
Jablečný ocet je skvělý způsob, jak využít slupky z jablek, které byste jinak vyhodili. Domácí příprava je jednoduchá a výsledkem je voňavý přírodní ocet plný chuti, který je dobré mít po ruce v kuchyni.
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme, slupky dáme do lahve, zalijeme je vodou a na každý litr vody přidáme 150 g cukru.
Krok 2: Sklenici ovážeme plátýnkem a dáme na teplé místo, kde tekutina kvasí.
Krok 3: Když se přestanou dělat bublinky a slupky klesnou ke dnu, slijeme ocet do čisté nádoby.
Krok 4: Opět zavážeme a necháme ještě kvasit. Proces kvašení trvá několik měsíců.
Krok 5: Nakonec tekutinu slijeme do čistých lahví. Jablečný ocet používáme při přípravě salátů a na dochucování omáček. Má antibakteriální účinky a dá se využít i při úklidu.
Zveřejněno 20. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný ocet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yVoZ
Moje poznámka
Jablečný ocet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yVoZ
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 19 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 19 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
kaaackaaa před 31 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Fuxinnka před 2 hodinami
Nebeský koláč
Janja před 13 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 14 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 14 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 14 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 15 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 15 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 16 hodinami
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.