Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný ocet

Jablečný ocet je skvělý způsob, jak využít slupky z jablek, které byste jinak vyhodili. Domácí příprava je jednoduchá a výsledkem je voňavý, přírodní ocet plný chuti, který je dobré mít po ruce v kuchyni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba kvašení několik měsíců

30 min (30 min příprava, + doba kvašení několik měsíců)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, slupky dáme do lahve, zalijeme je vodou a na každý litr vody přidáme 150 g cukru. Krok 2: Sklenici ovážeme plátýnkem a dáme na teplé místo, kde tekutina kvasí. Krok 3: Když se přestanou dělat bublinky a slupky klesnou ke dnu, slijeme ocet do čisté nádoby. Krok 4: Opět zavážeme a necháme ještě kvasit. Proces kvašení trvá několik měsíců. Krok 5: Nakonec tekutinu slijeme do čistých lahví. Jablečný ocet používáme při přípravě salátů a na dochucování omáček. Má antibakteriální účinky a dá se využít i při úklidu.

TIP: Jak udělat ochucený ocet?

Zveřejněno 20. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný ocet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVoZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný ocet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVoZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, voda, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu