Jablečná klevela

hosta Kuchařka: hosta

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

2 l jablek
400 g cukru
1/8 l octa
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na malé kostičky. Půllitrem odměříme do kastrolu, přisypeme cukr a přilijeme ocet, promícháme a necháme přikryté stát do druhého dne.

  2. Druhý den rozvaříme, změklé kostičky jablek pomačkáme šťouchadlem na brambory a povaříme do zhoustnutí - asi půl hodiny. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme na hodinu víčky dolů. Již nesterilizujeme.

Poznámka

Ideální zpracování jablek, která začínají padat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 111 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečná klevela

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jablková klevela klevela klevela recept klevela z hrušek recepty na zpracování jablek jablečná klevera zpracování jablek - kuchařka jabková klevela jablková klevela na na koláče recepty zpracovani padaných jablek jablková povidla klevera klevely klevela jablka recept na jablková klevela klevera jablka recepty jablečná přesnídávka s octem clevela z jablek jabkova povidla jablková klevela recept zpracování padaných jablek