

Jablečné chipsy
Suroviny
- 4 jablka
- 2 lžičky mleté skořice
- popř. třtinový cukr
Postup přípravy receptu
Jablíčka nakrájíme na co nejtenčí plátky, já krájela nožem, ale myslím že by to šlo i na struhadle nebo škrabkou na brambory.
Plátky jablek promícháme se skořicí, pokud jsou jablka kyselejší můžeme přidat i cukr.
Jablka vyskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 120°C dokud nezezlátnou a nebudou křupavé.
Poznámka od kuchařky
Okořenit můžeme spolu se skořicí také trochou mletého muškátového oříšku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečné chipsy
-
to se mi líbí!
vyzkouším a těším se,jak si zamlsám
-
Pekný nápad...
-
To miluje moje dcera
-
Maminka křížaly nepekla, ani ničím nekořenila, jenom prostě sušila, no abych pravdu řekla mě zrovna moc nechutnaly, ale nedavno na ně vzpomínala neteř, prý jí to moc chutnalo a neví jak na to. Tak jsem jí radila.
-
Právěže toto nejsou křížaly
Křízaly jsou měkké, kdežto tyto chipsy jsou úplně vysušené a křupou
-
No vidíš, tohle znám od malinka, chipsy se tomu v životě neříkalo, ale jablečné křížaly, jo pokrok je i v názvech
, ale dobré to je, to ano