Jablečné chipsy

Danielle18 Kuchařka:

Dietní recepty , DIA, Redukční 6 názorů

Přidat další fotografii
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

4 jablka
Nyní v akci
2 lžičky mleté skořice
popř. třtinový cukr
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablíčka nakrájíme na co nejtenčí plátky, já krájela nožem, ale myslím že by to šlo i na struhadle nebo škrabkou na brambory.

  2. Plátky jablek promícháme se skořicí, pokud jsou jablka kyselejší můžeme přidat i cukr.

  3. Jablka vyskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 120°C dokud nezezlátnou a nebudou křupavé.

Poznámka

Okořenit můžeme spolu se skořicí také trochou mletého muškátového oříšku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečné chipsy

  • monikaK monikaK

    to se mi líbí!;-):yes:vyzkouším a těším se,jak si zamlsám:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pekný nápad...:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    To miluje moje dcera;-):yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Maminka křížaly nepekla, ani ničím nekořenila, jenom prostě sušila, no abych pravdu řekla mě zrovna moc nechutnaly, ale nedavno na ně vzpomínala neteř, prý jí to moc chutnalo a neví jak na to. Tak jsem jí radila.

    Odpovědět

  • Danielle18 Danielle18(autor receptu)

    Právěže toto nejsou křížaly :-) Křízaly jsou měkké, kdežto tyto chipsy jsou úplně vysušené a křupou :-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No vidíš, tohle znám od malinka, chipsy se tomu v životě neříkalo, ale jablečné křížaly, jo pokrok je i v názvech ;-);-):-D:-D, ale dobré to je, to ano :-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo