Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát s tuňákem a řapíkatým celerem

Salát s tuňákem a řapíkatým celerem je lehké a osvěžující jídlo plné vitamínů. Kombinace křupavého celeru, šťavnatých rajčat a jemného tuňáka je ideální volbou pro rychlý oběd či večeři, která zasytí, ale nezatíží.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Řapíkatý celer očistíme, zbavíme vláken a nakrájíme na tenké proužky. Ledový salát nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Rajčata omyjeme a překrájíme na poloviny.  Krok 2: Všechnu zeleninu smícháme v míse. Z konzervovaného tuňáka slijeme co nejvíc šťávy a přidáme ho k zelenině.  Krok 3: V menší misce vyšleháme olivový olej spolu se solí a šťávou z půlky citronu. Krok 4: Zálivku přidáme do salátu a opatrně promícháme. Dáme do lednice odležet alespoň na 10 minut. Krok 5: Vychlazený salát podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: Co se dá udělat z tuňáka v konzervě?

Zveřejněno 21. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s tuňákem a řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2Nm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s tuňákem a řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2Nm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
celer řapíkatý, tuňák ve vlastní šťávě, salát ledový, cibule červená, rajče cherry, citron, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu