Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou

Snadné a chutné jídlo prakticky z jednoho plechu je vítané každou hospodyňkou. Takto si můžete připravit lahodný pečený květák v těstíčku, který se peče zároveň s bramborami. Při servírování je pak doplní vypečená slaninka a nať z jarní cibulky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na dva plechy dáme pečicí papír a potřeme je slabě olejem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka 1 cm silné. Rozložíme je na jeden plech, potřeme slabě olejem, osolíme a opepříme. Krok 3: Těstíčko: Do mističky dáme mouku, pivo, vejce, kypřicí prášek do pečiva, škrob, sůl, mletý pepř a vše prošleháme metličkou. Nakonec přimícháme parmezán. Krok 4: Květák rozebereme na malé růžičky, které namáčíme v těstíčku a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 5: Brambory a květák pečeme při teplotě 180 °C do zlatova, asi 30 minut. Krok 6: V pánvi, na lžíci oleje, krátce opečeme kousky slaniny. Krok 7: Brambory s květákem promícháme a porce na talíři posypeme slaninou a cibulovou natí.

TIP: Jak uchovat cibulovou nať

Zveřejněno 5. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8Npm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8Npm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
květák, brambory, cibulka jarní, sůl, pepř mletý, olej, vejce, mouka hladká, pivo světlé, kypřící prášek do pečiva, škrob, sýr parmazán strouhaný, slanina libová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu