Opečený květák se slaninou a těstovinami
Klasické úpravy květáku jednomu brzy lezou krkem. Co takhle vyzkoušet nové variace? Tato zelenina skýtá mnoho možností. Můžeme jí podávat jako přílohu, hodí se k zapékání, uvaříte z ní fantastické polévky, ale skvělá je i ve špagetách.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 221 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,04 g |
Tuky | 28,73 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Květák musí být na skus, nesmí být ani tvrdý ani rozblemcaný. Takto upravený květák chutná skvěle a jeho úprava netrvá dlouho. Hodí se jako příloha k masu a výborný je i samotný. Já jsem k němu orestovala zbytek těstovin a chutnalo to skvěle.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2024 10:50
magdalenka: Moc děkuji a doufám, že si pochutnáte.
2. 2. 2024 10:35
Krásny recept, vyzerá skvele táto úprava. Karfiol máme radi, ja ho už ani nesmažím, obyčajne iba pečiem, alebo uvarený s maslom a strúhankou baštíme. Najbližšie príde na radu tento recept.
2. 2. 2024 10:23
cathleen: To se nedivím, je to bašta
2. 2. 2024 10:08
RubyRom: to my také a nejraději smažený, předem vařený... A víš, jak to vždy skončí? Nevydržíme a ten uvařený květák po kouscích sníme jen tak, během dne a na chuť :omg:
2. 2. 2024 10:00
cathleen: Moc děkuji, máme rádi květák na různé způsoby
2. 2. 2024 09:56
Úžasný recept Moc ráda bych ho doma vyzkoušela, tak snad k tomu brzo dojde
1. 2. 2024 19:35
také jsem zkusila a je to moc dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 20 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 17 minutami
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 2 hodinami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 13 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 13 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero častých otázek a odpovědí na téma květák a jeho zpracování. Recepty a nápady na přípravu nejlepších květákových jídel
Opičí chleba jsou vrstvené kuličky z kynutého těsta. Poradíme, jak chutný trhací chléb upéct
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Suroviny: slanina anglická, cibule, česnek, olej, máslo, květák, sůl, pepř mletý
Opečený květák se slaninou a těstovinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0gv
7 názorů