Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou

Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou jsou skvělé jídlo, které vypadá slavnostně, ale zvládnete ho snadno doma. Domácí gnocchi s parmezánem, obalené jemnou smetanovo-sýrovou omáčkou, podáváme s kousky uzeného lososa, jemně sypané koprem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme gnocchi. Oloupané brambory a parmazán nastrouháme najemno. Přidáme škrob, vejce a postupně podle potřeby mouku, osolíme a vypracujeme vláčné těsto. Krok 2: Z těsta vyválíme válečky silné jako palec. Nakrájíme je na 2 cm kousky a na každý vmáčknutím vidličky uděláme rýhy. Krok 3: Gnocchi uvaříme ve vroucí vodě s 1 lžičkou soli. Když vyplavou na povrch, povaříme ještě 2 minuty. Po zcezení gnocchi dáme do mísy s máslem a promícháme. Krok 4: Šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle, až zesklovatí. Přilijeme víno a necháme ho 3 minuty odpařit. Krok 5: Přidáme smetanu, smetanový sýr, osolíme, zamícháme a povaříme 2 minuty. Do hotové omáčky vložíme gnocchi a lososa nakrájeného na menší kousky. Krok 6: Jednotlivé porce posypeme nasekaným koprem a nadrceným barevným pepřem.

TIP: Nejoblíbenější recepty na pokrmy s lososem

Zveřejněno 5. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXq2

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXq2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, škrob bramborový, parmazán, máslo, mouka hrubá, vejce, sůl, víno bílé, smetana ke šlehání, sýr smetanový, cibule šalotka, máslo, kopr, sůl, losos uzený, pepř čtyř barev

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu