Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky s libečkem

Bramboráky patří mezi klasické české speciality, které nikdy nezklamou. Vůně česneku a smažených brambor navodí tu pravou domácí atmosféru. Tato verze s cibulí, salámem a libečkem je obzvlášť voňavá a sytá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme. Salám nakrájíme na kostičky. Libeček nakrájíme najemno. Krok 2: Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme a přebytečnou vodu z brambor vymačkáme. Krok 3: Do mísy dáme nastrouhané brambory, zalijeme horkým mlékem, přidáme mouku, cibuli, salám a česnek. Okořeníme solí, kmínem a mletým pepřem. Směs dobře promícháme. Krok 4: Do pánve na rozpálené sádlo klademe lžící těsto a smažíme malé bramboráky z obou stran dozlatova. Krok 5: Usmažené bramboráky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Zveřejněno 8. 10. 2025

Poznámka autora poslirecept

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky s libečkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28xY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky s libečkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28xY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mléko, mouka hladká, cibule, salám měkký, česnek, majoránka, vejce, sůl, pepř mletý, kmín drcený, libeček, sádlo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu