Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčková pomazánka z Lučiny

Vajíčková pomazánka z Lučiny je nadýchaná, jemná a dobře zasytí. Je rychlá a snadná na přípravu, tudíž ji můžete zvolit jak ke snídani, tak ke svačině. Pomazánka nejlépe chutná na čerstvém pečivu, ozdobená jarní cibulkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

elasik elasik

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení pomazánky

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení pomazánky)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě 10 minut. Po uvaření vajíčka prudce zchladíme studenou vodou. Krok 2: Mezitím, co se vajíčka vaří, oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Do větší misky dáme cibuli, Lučinu a dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Vajíčka oloupeme a přes kráječ na brambory nakrájíme do mísy. Vše promícháme a dle chuti přisolíme či připepříme. Pomazánku necháme 2 hodiny odležet v lednici. Krok 5: Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a zdobíme jarní cibulkou.

TIP: Vajíčkový salát podle ČSN

Zveřejněno 30. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vajíčková pomazánka z Lučiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR62W

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vajíčková pomazánka z Lučiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR62W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, lučina, cibule, sůl, pepř mletý, pečivo, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu