Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 242 kJ / 1 492 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 219,64 g |
Tuky | 57,69 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 705 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 22,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso vezmi a oper pod studenou vodou.
Krok 2: Vezmi nohu toho párku a překroj na dva nebo tři díly. Do masa udělej nožem dírky ve tvaru kříže. Píchni jednou do masa na plocho, potom tu kudlu otoč a ještě do té samé na stojato. Do toho nastrkej ty párky, když bude málo, vezmi díl z druhé nohy.
Krok 3: Osol, opepři, potři hořčicí a posyp červenou paprikou jen lehce. Pořád myslím to maso.
Krok 4: Na sádle smaž cibulku a když bude růžová, přidej kmín .
Krok 5: Dej tam maso a orestuj ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Malinko se to připeče, ale to je potřeba. Podlij horkou vodou. Přiklop a dej dusit do trouby.
Krok 6: Otáčej, kontroluj a asi po hodince je to hotové. Vyber a dej na plotnu a nech, aby začala šťáva vařit.
Krok 7: Maso dej na prkýnko a nakrájej na porce a šup přiklopené do tepla té trouby.
Krok 8: Omáčku, nesmí být hustá - spíš hustější šťáva jako na roštěnky, ochutnej, přidej rozetřenou sardelku a nebo asi 2cm sardelové pasty a pořádně v té šťávě rozmíchej.
Krok 9: Při solení toho masa počítej s tím, že je sardelka i pasta slaná.
Krok 10: Případně přihusti moukou rozmíchanou ve studené vodě nebo ve smetaně.
Krok 11: Nech provařit a nakrájej na malé kostky okurku, druhou nohu toho párku a vajíčka a jen do horké šťávy zamíchej, ochutnej, případně dochuť.
Krok 12: Chutí to je malinko po hořčici a okurkách a dozvukem té sardelky. Na povrchu jemně červená, ale pod lakem hnědá šťáva. Příloha dušená rýže s přidáním cibule, ve které jsou zapíchnuty asi čtyři hřebíčky.
Zveřejněno 1. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6MO
Moje poznámka
Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6MO
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 10 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 5 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 5 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 6 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 6 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 7 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 7 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 9 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 11 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 11 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 11 hodinami
Tématické fráze:
znojemská pečeně vepřová,
znojemská omáčka s vejcem,
vepřové po znojemsku,
znojemská vepřová,
znojemská veprova pečeně,
vepřová znojemská,
znojemská omáčka s vejci,
znojemská omáčka z vepřového,
znojemská z vepřového,
debrecínská omáčka,
vepřova znojemska pečeně,
debrecínské vepřové plecko recepty,
veprova znojemska omacka,
vepřové na okurkách,
vepřove maso po znojemsku,
vepřová plec recepty,
plecko po znojemsku,
znojemská z plecka,
znojemské vepřové plecko,
znojemska omacka z veproveho masa
Suroviny:
plecko vepřové,
párek debrecínský,
okurky sterilované,
vejce,
pasta sardelová,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
mouka hladká,
šlehačka
Komentáře (5)