Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: 1.hod a 30 min - podle toho jak se udělá masíko. 6 porcí Vepřové maso 4 názory

Suroviny

1 kg vepřového plecka (popros řezníka a nech si uříznout váleček)
1 debrecínský párek
2 kyselé okurky
2 vejce (vařená natvrdo a oloupaná)
sardelová pasta
1 lžičku plnotučné hořčice(podle chuti lze přidat)
1 cibule (velká nebo 2 střední)
sádlo (pod cibuli, ale i olej to snese)
Sůl
pepř
sladká paprika
kmín
2 lžíce hladké mouky
šlehačka (kdo má rád nebo chce změnu)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso vezmi a oper pod studenou vodou.

  2. Vezmi nohu toho párku a překroj na dva nebo tři díly. Do masa udělej nožem dírky ve tvaru kříže. Píchni jednou do masa na plocho, potom tu kudlu otoč a ještě do té samé na stojato. Do toho nastrkej ty párky, když bude málo, vezmi díl z druhé nohy.

  3. Osol, opepři, potři hořčicí a posyp červenou paprikou jen lehce. Pořád myslím to maso.

  4. Na sádle smaž cibulku a když bude růžová, přidej kmín .

  5. Dej tam maso a orestuj ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Malinko se to připeče, ale to je potřeba. Podlij horkou vodou. Přiklop a dej dusit do trouby.

  6. Otáčej, kontroluj a asi po hodince je to hotové. Vyber a dej na plotnu a nech, aby začala šťáva vařit.

  7. Maso dej na prkýnko a nakrájej na porce a šup přiklopené do tepla té trouby.

  8. Omáčku, nesmí být hustá - spíš hustější šťáva jako na roštěnky, ochutnej, přidej rozetřenou sardelku a nebo asi 2cm sardelové pasty a pořádně v té šťávě rozmíchej.

  9. Při solení toho masa počítej s tím, že je sardelka i pasta slaná.

  10. Případně přihusti moukou rozmíchanou ve studené vodě nebo ve smetaně.

  11. Nech provařit a nakrájej na malé kostky okurku, druhou nohu toho párku a vajíčka a jen do horké šťávy zamíchej, ochutnej, případně dochuť.

  12. Chutí to je malinko po hořčici a okurkách a dozvukem té sardelky. Na povrchu jemně červená, ale pod lakem hnědá šťáva. Příloha dušená rýže s přidáním cibule, ve které jsou zapíchnuty asi čtyři hřebíčky.

Poznámka

Já mám nejraději kopeček rýže a dva knedle. Na fotkách je s dušenou rýží Largis, nedělá kopečky, neslepuje se.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Debrecínsko - znojemská vepřová plec s vejci.

  • Petruska79 Petruska79

    Mňam v sobotu uvařím vypadá to výtečně:yes:

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Me se napad libi, fotecky taky, a navic (a ted nediskriminuji nebo neco,spise naopak), pokud recept doda muz, tak si tim u me splhne jeste vice! Ja ocenuji snahu a um, takze davam bodicek a pridavam do oblibenych!!! A jen tak dal jan.alois! :yes::-K

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    Nepsal jsem to jako novinku . Jen pro osvěžení :-K

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    no nic moc novýho, tak to vaří hodně kuchařinek;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: znojemská pečeně vepřová znojemská omáčka s vejcem vepřové po znojemsku znojemská vepřová znojemská veprova pečeně vepřová znojemská znojemská omáčka s vejci znojemská omáčka z vepřového znojemská z vepřového debrecínská omáčka vepřova znojemska pečeně debrecínské vepřové plecko recepty veprova znojemska omacka vepřové na okurkách vepřove maso po znojemsku vepřová plec recepty znojemská z plecka plecko po znojemsku znojemské vepřové plecko znojemska omacka z veproveho masa

Zapomněl/a jsem heslo