Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové rohlíčky

Křehké mrkvové rohlíčky jsou jemné, vláčné a příjemně sladké, ideální k odpolední kávě nebo čaji. Těsto s nastrouhanou mrkví a máslem plníme švestkovými povidly a po upečení ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 35 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Krok 3: K mrkvi přidáme vejce, změklé máslo, vanilkový cukr a prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Možná bude potřeba podsypávat, záleží na šťavnatosti mrkve. Krok 4: Hotové těsto rozdělíme na tři díly, každý rozválíme na plát a vykrajujeme větší trojúhelníky. Na širší konec poklademe lžičku povidel nebo džemu a zavineme do rohlíčku, konce trochu stiskneme, aby náplň nevytekla.  Krok 5: Rohlíčky klademe na připravený plech a pečlivě je pomažeme rozšlehaným bílkem. Krok 6: Plech vložíme do trouby a rohlíčky pečeme při 180 °C asi 15-20 minut. Při pečení trochu nabydou, ale neměly by se moc otvírat. Krok 7: Ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru.

TIP: Top 7: Mrkvové moučníky - oblíbené recepty

Zveřejněno 7. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mrkvové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7Rz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mrkvové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7Rz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, vejce, mouka hrubá, máslo, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, povidla švestková, mouka hladká, bílek, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu