Pečené jehněčí s bramborami

Jiné maso Doba přípravy: 150 minut 0 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 150 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

1 jehněčí kýta
2-3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 1/2 lžíce sušeného oregana
4 lžíce olivového oleje
3 lžice čerstvé citronové šťávy
600 g brambor
2 lžíce rajčatového protlaku
2 šálky teplé vody
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejme troubu na 230°C.
    Jehněčí kýtu opláchneme, ostrým nožem maso prořízneme na různých místech a do zářezů vložíme plátky česneku. Maso osolíme, opepříme, posypeme trochu oreganem, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a pložíme ho do pekáče tukovou stranou nahoru. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčatový protlak promícháme s vodou, solí a oreganem. Zálivku nalijeme na brambory, promícháme a přidáme k masu do pekáčku.
    Teplotu snížíme na 180°C a pečeme 1 1/2 hodinu za občasného podlévání.

  3. Upečené maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s bramborami.

Poznámka od kuchařky

Tento recept Печено јагне со компири pochází z Makedonie.

Komentáře k receptu Pečené jehněčí s bramborami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jehněčí s bramborem pečené jehněčí s bramborem jehneci s bramborami jehněčí kýta s bramborem zapečené jehněčí s bramborami a rajčaty pecene jehneci jehneči s s bramborem jehněčí na bramborách jehněčí kýta pečená s bramborem pečené jehneci maso s bramborem jehneci top recept jehněčí krkovice s brambory jehneci z bramborem pečené skopové maso s s bramborem pečené jehněčí plátky jehneci pecene a brambory jehněčí z bramborami jehněči kyta na opekani pečené jehněčí maso recepty plátky jehněčí kýty