Jarní závitky nem rán (orig. vietnam)

Valdik Kuchař: Valdik

Mleté maso 40 názorů

Suroviny

1/2 kg mletého masa (nejlépe bůček)
2 vejce
1 mrkev
1 kedlubna
1 cibule
sůl (nebo glutasol)
sojovou omáčku
pepř
Jidášovo ucho
rýžové nudle miến
rýžový papír bánh đa nem
Recept si zatím oblíbilo 54 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby přibližně na půl hodiny namočte, mezitím nadrobno nakrájejte cibulku, nastrouhejte zeleninu a spařte rýžové nudle a trochu je pokrájejte.

  2. Vše dejte do misky, přidejte posekané houby, mleté maso, trochu sojové omáčky, sůl, pepř dle chuti ještě 1 celé vejce a z druhého jen žloutek a důkladně promíchejte, bílek z druhého vejce smícháme s troškou piva a použijeme na namáčení rýž. papíru.

  3. Takto vzniklou směs zabalte do namočeného rýžového papíru, snažte se vytvořit jakési „psaníčko“ a dávejte pozor, aby se rýžové pláty neprotrhly.

  4. Závitky smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí zeleninové saláty nebo zelenina.

Poznámka

rýžové nudle miến a rýžový papír bánh đa nem běžně seženete u našich vietnamských obchodníků s potravinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 657 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jarní závitky nem rán (orig. vietnam)

  • volantka volantka

    Já aby nebyly tolik mastné jsem pekla v troubě na pečicím papíru na 210-230C dozlatova.Každý závitek jsem před pečením mašlovačkou potřela slabě olejem/ze shora i ze spoda/ a super.K závitkům dělám domácí sweet chilli:-)Mňam<3:yes::-K Jo a v průběhu pečení otočim:-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Marcel: ne, směs se balí syrová.Jinak doma neparime ani nudle, akorat je namacime na 1-2 hodiny...:-8

    Odpovědět

  • Kopfjager Kopfjager(neregistrovaný)

    Tak jsem dnes dělal podle tohoto receptu. Jako pro začátečníka mi chybí gramáž čeho kolik. Dělal jsem to z umletou grilovací klobásou a dostalo to výbornou pikantní chuť. První se mi čtyři se mi roztrhli a tak jsem dal druhý zábal a je vše v pořádku a nechal jsem to osmažit do zlatavé barvy. Pokud se to osmaží trochu druhý den to můžete osmažit znova a do zlatavé barvy, vlastně to jen ohřejete. Teď rada dostal jsem recept od pan Vaňka a ten bude později. Tak dobrou chuť.

    Odpovědět

  • Valdík Valdík(neregistrovaný)

    Marcel: Ano vše na pánvi ale jen trochu

    Marcel:

    Marcel:

    Odpovědět

  • Marcel Marcel(neregistrovaný)

    Ja je taky jednou delal,ale taky se moc nepovedli.A v receptu se nepise jestli to mlety musim predem osmazit nebo ne.. to bych rad docela vedel,ale asi osmažit že???:-?:-?

    Odpovědět

  • radka radka(neregistrovaná)

    Ja znam tento recept jinak. Mam recept ot kamarada ktery je vietnamec. Omacka.k zavitkum.se sklada.z vody celeho magi, palice cesneku a nakrajet dotoho.koatky mrkve a kedlubny. zavitky se pak.dotoho.namaci, voda musi.projit varem. Je to ňamka

    Odpovědět

  • Maja Maja(neregistrovaná)

    Vyzkousela jsem a vsechny se mi rozpadly nechau roc odpoved mi pismete na marie.krapackova@seznam.cz

    Odpovědět

  • Zuza Zuza(neregistrovaná)

    Ta omáčka na fotce se správě dělá takhle: na tenoučký plátky se nakrájí spousta česneku, mrkve a kedlubny. Zaleje se to vodou, která se dochutí rybí omáčkou, glutasolem a glutavitem.. ;-) Ta omáčka je super na jasmínovou rýži. :)
    Je fajn taky do závitků přidat mungo klíčky.. :-p

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Mě by zajímal recept na tu omáčku, která je na titulní fotce za závitkami. :-)):-?
    V restauraci ji k závitkům podávají - čerstvou - a je výborná, naopak jsem zkusila koupit už hotovou (Omáčka na jarní závitky) a ta teda nebyla nic moc...
    Díky

    Odpovědět

  • Terka Terka(neregistrovaná)

    Taky se na ně chystám :) Co vím o použití piva je to, že potom :-)prý dostanou lepší barvu, nazlátlou :)

    Odpovědět

  • mája13 mája13(neregistrovaný)

    Dávám bod. :yes:
    Jsem Vietnamka, takže vím, jestli je to správně nebo ne. I když my to děláme spíš s krkovicí, a nedáváme tam glutasol, ale jen sůl. Jinak, VELKÁ pochvala! :-)

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Ještě doporučuju udělat si omáčky na namáčení závitků, sladkou a chilli. Do misky trochu vody, trochu kečupu, na jemné plátky nasekaný česnek, lžíci magi. Nechat odležet. Do ostré verze samozřejmě chilli.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Vé. Vé.(neregistrovaný)

    Mm, už se mi zbíhají sliny. Jednou jsme byli v zahraničí pozvaní na večeři k jedné vietnamské rodině a tam jsme to jedly a bylo to opravdu výborné, ale nikde nebyl recept, ale to asi proto, že to znám pod jiným názvem "lumpie". Zkoušela jsem improvizovat, ale nebylo to ono. Určitě vyzkouším! :)

    Odpovědět

  • Macicek Macicek

    Uděluji bodík ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: jarní závitek jarní vietnamské závitky recepty vietnamské závitky čínské závitky závitky nem nem rán jarní rolky závitky recept jarni rolky recept asijské závitky omacka na jarní závitky nem vietnamske jarni zavitky závitky závitky nem závitky nem recept závitky nem rán rýžové závitky jarni zavitky omacka