Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní závitky nem rán (orig. Vietnam)

Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat i doma. Potřebné suroviny koupíte ve vietnamských prodejnách potravin a můžete začít. Jídlo se hodí i jako pohoštění.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (70 min příprava)

17. 2. 2011 21:16

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 367 kJ / 327 kcal
Bílkoviny22,62 g
Tuky15,57 g
Vláknina8,67 g
Cholesterol518 mg
Sodík286 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy19,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Rýžové nudle miến a rýžový papír bánh đa nem běžně seženete u našich vietnamských obchodníků s potravinami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

MamlajdaD

5. 2. 2021 17:42

lorencovaaa: Porovnejte s dalšími recepty na jarní závitky, např. v tomto receptu se píše o hrsti nudlí: https://www.toprecepty.cz/recept/42301-jarni-zavit... Ať se zadaří! :yes::-K

lorencovaaa

5. 2. 2021 12:24

Ahojky, poradil by jste mi nekdo kolik nudlí mám dat?? Mame velke baleni a pochybuji ze se tam dava cele, dekuji!:-)

volantka

30. 4. 2019 13:14

Já aby nebyly tolik mastné jsem pekla v troubě na pečicím papíru na 210-230C dozlatova.Každý závitek jsem před pečením mašlovačkou potřela slabě olejem/ze shora i ze spoda/ a super.K závitkům dělám domácí sweet chilli:-)Mňam<3:yes::-K Jo a v průběhu pečení otočim:-)

Hanka

24. 8. 2016 20:09

Marcel: ne, směs se balí syrová.Jinak doma neparime ani nudle, akorat je namacime na 1-2 hodiny...:-8

Kopfjager

19. 9. 2015 20:05

Tak jsem dnes dělal podle tohoto receptu. Jako pro začátečníka mi chybí gramáž čeho kolik. Dělal jsem to z umletou grilovací klobásou a dostalo to výbornou pikantní chuť. První se mi čtyři se mi roztrhli a tak jsem dal druhý zábal a je vše v pořádku a nechal jsem to osmažit do zlatavé barvy. Pokud se to osmaží trochu druhý den to můžete osmažit znova a do zlatavé barvy, vlastně to jen ohřejete. Teď rada dostal jsem recept od pan Vaňka a ten bude později. Tak dobrou chuť.

Valdík

25. 1. 2015 18:37

Marcel: Ano vše na pánvi ale jen trochu

Marcel:

Marcel:

Marcel

23. 1. 2015 22:19

Ja je taky jednou delal,ale taky se moc nepovedli.A v receptu se nepise jestli to mlety musim predem osmazit nebo ne.. to bych rad docela vedel,ale asi osmažit že???:-?:-?

radka

15. 11. 2014 16:42

Ja znam tento recept jinak. Mam recept ot kamarada ktery je vietnamec. Omacka.k zavitkum.se sklada.z vody celeho magi, palice cesneku a nakrajet dotoho.koatky mrkve a kedlubny. zavitky se pak.dotoho.namaci, voda musi.projit varem. Je to ňamka

Maja

2. 10. 2013 10:32

Vyzkousela jsem a vsechny se mi rozpadly nechau roc odpoved mi pismete na marie.krapackova@seznam.cz

Zuza

30. 9. 2013 19:18

Ta omáčka na fotce se správě dělá takhle: na tenoučký plátky se nakrájí spousta česneku, mrkve a kedlubny. Zaleje se to vodou, která se dochutí rybí omáčkou, glutasolem a glutavitem.. ;-) Ta omáčka je super na jasmínovou rýži. :)
Je fajn taky do závitků přidat mungo klíčky.. :-p

Anna

18. 9. 2013 14:54

Mě by zajímal recept na tu omáčku, která je na titulní fotce za závitkami. :-)):-?
V restauraci ji k závitkům podávají - čerstvou - a je výborná, naopak jsem zkusila koupit už hotovou (Omáčka na jarní závitky) a ta teda nebyla nic moc...
Díky

Terka

10. 9. 2013 19:44

Taky se na ně chystám :) Co vím o použití piva je to, že potom :-)prý dostanou lepší barvu, nazlátlou :)

mája13

16. 4. 2013 20:23

Dávám bod. :yes:
Jsem Vietnamka, takže vím, jestli je to správně nebo ne. I když my to děláme spíš s krkovicí, a nedáváme tam glutasol, ale jen sůl. Jinak, VELKÁ pochvala! :-)

Milan

31. 3. 2013 11:41

Ještě doporučuju udělat si omáčky na namáčení závitků, sladkou a chilli. Do misky trochu vody, trochu kečupu, na jemné plátky nasekaný česnek, lžíci magi. Nechat odležet. Do ostré verze samozřejmě chilli.

JanaDorazinova

1. 12. 2012 17:16

:yes::yes::-O:-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jarní závitek jarní vietnamské závitky recepty vietnamské závitky čínské závitky závitky nem nem rán jarní rolky závitky recept jarni rolky recept asijské závitky omacka na jarní závitky nem vietnamske jarni zavitky závitky závitky nem závitky nem recept závitky nem rán rýžové závitky jarni zavitky omacka

Suroviny: maso mleté, vejce, mrkev, kedlubna, cibule, sůl, omáčka sojová, pepř, jidášovo ucho, nudle rýžové, papír rýžový

TopRecepty.cz

Jarní závitky nem rán (orig. Vietnam)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Amj3