Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy

Pečený sýr s bílou plísní je dobrota, kterou si můžete dochutit na mnoho způsobů. V kombinaci s lehce opečenými jablky na másle, vlašskými ořechy a medem se stane dokonalou podzimní pochoutkou, která navodí tu správnou pohodu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z pečicího papíru nebo alobalu utvoříme 4 mističky na sýr. Krok 2: Jablka rozkrájíme na čtvrtiny, vykrojíme jádřince a rozkrájíme je na měsíčky. Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky jablek opečeme z obou stran, aby jen lehce změkly (asi 5 minut). Nakonec do pánve přidáme med. Krok 3: Na marinádu smícháme olej, do kterého přidáme sůl, chilli a česnek. Množství je pouze orientační, každý si přidá dle své chuti, nejlépe postupně, za stálého ochutnávání. Krok 4: Sýry potřeme ze všech stran marinádou a položíme do mističek. Sýr opékáme v horkovzdušné fritéze při 180 °C po dobu 10–15 minut. Po deseti minutách zkontrolujeme stupeň opečení (doba záleží na zralosti sýra). Krok 5: Na opečený sýr položíme plátky jablek, posypeme jej ořechy a pokropíme tekutým medem z pánve. Krok 6: Podáváme s brambory a čerstvým zeleninovým salátem.

TIP: Oblíbené podzimní saláty

Zveřejněno 2. 12. 2025

Poznámka autorky Handour

Mistička slouží jako pojistka při prasknutí sýra, ten vyteče pouze do mističky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6r1E

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6r1E

Marie

Suroviny:
sýr hermelín, jablko červené, máslo, med, ořechy vlašské, olej, koření chilli, česnek sušený, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu