Sardinková pomazánka podle ČSN
Sardinková pomazánka podle ČSN patří mezi osvědčené klasiky české studené kuchyně. Tvarohová pomazánka s máslem, sardinkami a cibulí má vyváženou chuť, která nejlépe vynikne na čerstvém křupavém pečivu.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci ve vroucí vodě vaříme vejce 10 minut. Po uvaření z vajec slijeme vodu, prudce je zchladíme a oloupeme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce nastrouháme.
Krok 3: Tvaroh vymícháme ručním šlehačem spolu se sardinkami (ty přidáme i s olejem) a máslem najemno. Dle potřeby přidáváme mléko.
Krok 4: Do směsi přidáme cibuli, sůl a nastrouhané vejce. Vše dobře promícháme a necháme ztuhnout v ledničce.
Krok 5: Hotovou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.
Zveřejněno 15. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sardinková pomazánka podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJMAr
Moje poznámka
Sardinková pomazánka podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJMAr
Nejnovější recepty
Staročeský kuba
Přidáno před 1 hodinou
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 2 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Medové kuličky
Přidáno 17. 12. 2025 12:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 32 minutami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 36 minutami
Těsto na pizzu
Filomenka před 43 minutami
Šunkofleky
veronika_straka před 1 hodinou
Skořicové rohlíčky
Noumik před 1 hodinou
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 2 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 3 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 4 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 5 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 5 hodinami
Suroviny:
tvaroh měkký,
máslo,
sardinky v oleji,
mléko,
cibule,
vejce,
sůl
Komentáře (1)