Bábovka hrníčková s čokoládou

Dana Krupsova Kuchařka: Dana Krupsova

Moučníky , Bábovky 2 názory

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 ¼ hrnku cukru moučky
1 vanilkový cukr
4 vajíčka
1 hrnek oleje
1 hrnek vody
1 kypřící prášek do pečiva
kakao (dle potřeby)
50 g mandlí (lupínky)
100 g hořké čokolády
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hořkou čokoládu nalámeme na malé kousíčky. Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a prozatím odložíme do lednice. Žloutky ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Důkladně směs prošleháme, opatrně přimícháme pevný sníh z bílků a mandlové lupínky. Jednu třetinu těsta obarvíme kakaem.

  2. Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Střídavě formu plníme světlým i tmavým těstem a prokládáme nalámanou hořkou čokoládou.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C. Po upečení formu zabalíme do vlhké utěrky a necháme chvíli vychladnout. Pak bábovku vyklopíme na tác a pocukrujeme.

Poznámka

hrnek = 250 ml

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bábovka hrníčková s čokoládou

  • Dana Krupsova Dana Krupsova(autorka receptu)

    mikklik: Dobrý den. Tahle bábovka opravdu nikdy nezklame. Po každé je za chvíli snědená. Po upečení nádherně voní. Ať se Vám podaří a ať Vám chutná:-):-)

    Odpovědět

  • mikklik mikklik

    Tak ta bude určitě moc dobrá, taky používám místo mléka vodu. Těsto je takové lehčí a více nám chutná. Stejně dělám i bublaninu na plech a vždy se povede.:yes: Dnes upeču, zrovna mi přišla hrozná chuť na bábovku.:-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo