Suroviny
Porce: podle strávníků a velikosti pekáče
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 190 kJ / 1 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,72 g |
Tuky | 5,39 g |
Vláknina | 94,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,06 g |
Sůl | 40,00 g |
Sacharidy | 159,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na půlměsíce a 1/2 rozprostřeme do pekáče. Česnek nasekáme nadrobno.
Krok 2: Koleno nařežeme, prosolíme, do zářezů vetřeme česnek, vložíme do pekáče, okmínujeme, zasypeme zbylou cibulí a podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a šup do vyhřáté trouby. Pečeme 1,5 hodiny při 190°C.
Krok 3: Po 1,5 hodině provedeme kontrolu pekáče, odklopíme, případně podlijeme a odklopené pečeme dál asi 30 minut.
Krok 4: Teď vyndáme pekáč z trouby, vyndáme kolena, přidáme do pekáče zelí, vrátíme kolena ,ale teď neopečenou stranou vzhůru. Pečeme nepřiklopené ještě asi 30 minut.
Krok 5: Nyní přidáme do pekáče chlupáče (hotové knedlíky) poprášíme majoránkou a 10 minut zapečeme. Na stůl servírujeme vše v pekáči.
Zveřejněno 14. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koleno pro zdraví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1YA
Moje poznámka
Koleno pro zdraví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1YA
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 5 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 21 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové smoothie
Valis před 6 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 7 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 7 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 8 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 9 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 9 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 9 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 12 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 14 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 14 hodinami
Tématické fráze:
babicovy dobroty pečené koleno,
babicovy dobroty recepty pecene koleno,
koleno,
babicovy dobroty recepty veprove koleno,
babicovy dobroty vepřové koleno,
vepřové koleno pro zdraví,
vepřové koleno na kysaném zelí,
babicovy dobroty koleno,
babicovy dobroty recepty-pecene koleno,
babicovy recepty pecene koleno,
babicovy dobroty-pečené koleno,
recepty pro zdraví,
pečené koleno babicovy dobroty,
pečené koleno na kysaném zelí,
pečené koleno pro zdraví,
babicovy dobroty pečené vepřové koleno,
babicovy vepřové koleno,
babicovy dobroty recepty grilované koleno,
recept na zdraví,
babicovy dobroty,pečené koleno
Suroviny:
zelí kysané,
koleno vepřové,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
majoránka,
slivovice
Komentáře (12)
V parlamentě,senátu a dnes už i dopravní podniky dělají od nevidím do nevidím.Samej chlap s gulema.
Mám ovšem obavu, že kdyby se to peklo déle, tak to ten chlap nedopeče, protože se v alkohole utopený skácí k zemi
Tady je bodík jasnej
hruškovici Wiliams vozím si jize SRN,ale teď mám dobrý zdroj namor.slivovici,tak to zdravotně střídám.Léky už nazabíraly
Maris - každý bůček je přeci zdravý např.se zelím vitamín C, se špenátem železo a tak bych mohl pokračovat.Chce to samozřejmě uvedenou prevenci před nebo po,jako v životě.
Děkuji Vám za body.
Za vtipně prezentovanou klasiku posílám šestý bodík.
Teď vážně - kolínko ukládám a Tobě posílám bodík