Koleno v pivu

Jenda1 Kuchař:

Vepřové maso 18 názorů

531

Suroviny

vepřové koleno zadní
sůl
plnotučná hořčice
bobkový list
nové koření
celý pepř
mletý pepř čtyř barev
cibule
česnek
světlé pivo
tmavé pivo
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostíme a "roztáhneme" nožem na větší plát, který osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.

  2. Zavineme a stáhneme potravinářskou nití.

  3. Roládu posolíme, vložíme do pekáčku s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a plátky česneku.

  4. Zalijeme světlým i tmavým pivem ve stejném poměru a přiměřeném množství.

  5. Poklademe na céčka nakrájenou cibulí, vložíme do trouby a pečeme za občasného polévání výpekem asi 2,5 hodiny. Výsledek je zajímavý.

Poznámka

Koleno jsem vykostil den předem, nasolil pragandou, nechal uzrát, a proto je upečené koleno na řezu růžové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 293 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koleno v pivu

  • olino53 olino53

    Podobný recept znám, je to skvělá "chuťovka":-p:-p:-p. To si zaslouží ocenit bodem:yes:;-).

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Jendo,když vidím takovou dobrotu, kašlu na to jak vypadám. Ale pak ty výčitky :-// Super recept za bodíka :yes: Jinak nic proti Klasiku. Manžel jiné nepije. Prý tak neleze do hlavy :-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dej pokoj s tou dokřupava vypečenou kůrčičkou, ty pokušiteli...:-D:-D:-D Ách jo, jak mám skloubit touhu dobře vypadat a chuť dobře jíst...:-?:-O:-S

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Všem moc děkuji za komentáře a bodíky;-):yes:.
    Eli, pokud odstraníš to nejlepší, krásně do křupava vypečenou kůžičku provoněnou podkožním tukem:-p, tak jsi téměř na "šunce":-);-). A když si voňavé, "téměř" dietní, masíčko dáš s domácím kysaným zelím, tak není co řešit, to je mňamka:-p:-p. Dnes jsem si k večeři usmažil šťavnaťoučké kuřecí stehenní řízky a k nim to domácí kyselé zelí. Strašně mi to chutná:-p:-p:-p a znáš to:-?, zkrátka dostaneš na něco chuť:-p:-p, tělo si o to přímo řekne:-O. Takže jsem smažil:-)).

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak v tomhle případě si musím povzdechnout stejně jako u gulášku... Ale vždycky jsem žila v domnění, že koleno je libové a v podstatě dietní (tedy alespoň mi tak připadalo ;-) ), takže ukládám a Ď za recept!! :-p
    Jendo, fotečky opět do-ko-na-lé!! :-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Ašino, jedná se o rychlosůl, která se používá při zpracování salámů a uzeného masa. Maso se nasolí a nechá v chladnu uzrát. Délka zrání je odvislá od druhu a množství masa. Maso po prozrání má načervenalou barvu. Já tuto rychlosůl kupuji v drogerii ve čtvrtkilovém balení a má název PRAGANDA:-).

    Odpovědět

  • Ašina Ašina(neregistrovaná)

    Dobrý den Jendo, chtěla jsem se zeptat. Co je to ta PRAGANDA a kde se to kupuje. Děkuji za informaci. A.H.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jendo1:yes:vypadá to báječně a jedle,ale na figuru do plavek to asi nebude;-(.Tedy ne že by mi ta pěkná porička až tak uškodila;-),ale jak se znám budu chodit ochutnávat až na dno pekáčku no a to pak bude to moje tělíčko vypadat:-D:-D.Dávám do oblíbených a schovám na některou z oslav,které máme před sebou,tam nás na to bude víc;-):-D

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Jendo, to je zase mňamka!:-p
    Jak jinak, než bodíka a brzy vyzkouším!:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jendo, jsem ráda, že jsem se na ty brambory zeptala, protože s tím kari to neznám a je to báječnej fígl, který se mi moc zamlouvá, protože bývají brambory takové barevně"vyblité". Zase jsem se přiučila díky:yes:;-)

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    NO to je možné, kozlíka černého miluju, ale jak slyším KLASIK :-p se mi ježí husí skůra :-D :-D, ale na chuti to určitě extra neubere :-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Pavli, Klasik vychází ze stejné brány jako Radegast;-).

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    je to nádhera, ale místo toho klasika!!Jendo!! RADEGAST!!! :-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    A sakra, to je vychytávka!!! Kari koření?:-O Jendo, myslím, že na zahrádku tě je fakt škoda:-O:-O:-)):-D:yes::yes::yes::yes::yes::yes: Kolínko, no, zase slintám:-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jendo, jak jinak, než, že musím dát 1* a bod k tomu :-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo