

Country pečený bůček na kysaném zelí
Suroviny 4 porce
- 1 kg vepřového bůčku (libového, bez kůže a kostí)
- 1/2 kg kysaného zelí
- 2 lžičky koření Country
- sůl
- 2 dl piva
Postup přípravy receptu
Do pekáčku nebo remosky nasypeme kysané zelí, ze kterého jsme slili lák a rozhrneme ho na souvislou vrstvu.
Bůček rozkrájíme na 8 plátků, osolíme a posypeme směsí koření. Připravené plátky naklademe na kysané zelí.
Pečeme cca 1 hod (v troubě pod pokličkou při 180 - 200°C) dorůžova.
Při pečení a obracení prostříkneme pivem.
Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Country pečený bůček na kysaném zelí
-
upečeno viz recept , jen s kmínem a solí a pivo
-
Libore, bylo to moc dobré
jenom jsem už měla málo Country koření, tak jsem ještě poprášila mletou paprikou a zastříkávala plzeňskou dvanáctkou, kterou jsem k tomu dopíjela
já měla s bramborami, manžel bramborové knedlíky. Za tu dobrotu posílám pár fotek a velikánský bodík
+
-
Hučák, to bude zajisté dobré, vepřové+kyselé zelí to samo už je ňamka a Country koření znám, Něco s tímto kořením sem dával taky Colombo. Dávám ti 4.bodíka
-
-
Mnam, uz to uplne citim. Co takhle fotka Libore, at to slintani je stoprocentni! Posilam prvniho bodika!