Pečené batáty
Recept ještě nebyl hodnocenPokud hledáte zcela jednoduchý recept na lehký bezmasý oběd či večeři, našli jste ho. Během chvilky připravené a upečené batáty jsou jen zlehka okořeněné oblíbenou směsí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 387 kJ / 93 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,06 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,03 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud hledáte zcela jednoduchý recept na lehký bezmasý oběd či večeři, našli jste ho. Během chvilky připravené a upečené batáty jsou jen zlehka okořeněné oblíbenou směsí…
Vepřová kýta se bude díky dlouhému pečení přímo rozplývat na jazyku. Díky bylinkám krásně voní a chilli jí dodá trochu pikantnosti. Spolu s ní upečeme i zeleninovou…
Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, osolíme a zakapeme olivovým olejem, přidáme čerstvý tymián a řádně promícháme. Pekáč dáme do…
Tyto křupavé placičky kombinují jemnou chuť cukety s nasládlostí batátů, což vytváří lahodný a vyvážený pokrm. Jednoduché na přípravu a plné vitamínů, minerálů a…
Domácí burger, křupavé hranolky, rozpečená bulka a pořádná porce salátu s dochucovacími omáčkami na vás čekají v našem receptu. Přesně za takovou večeři vás budou vaše…
Černou rýži propláchneme a dáme vařit podle návodu. Moje se vařila v 1¾ násobku vody asi 35 minut. Mezitím si oloupeme batát a nakrájíme ho na kousky. Batát poté…
Tilápie má bílé maso s jemnou nasládlou chutí a díky absenci kostí je velmi oblíbenou rybou. V našem receptu je tilápie připravená na přepuštěném másle a bylinkách. Má…
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a uvaříme se solí a špetkou kurkumy doměkka. Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku s pokrájenou slaninou…
Čočková polévka z černé a červené čočky je doplněna batátem a mangoldem. Je ochucená harissou, jejíž pikantní chuť je vyvážena nasládlým batátem. Pokud máte rádi husté…
Batáty propícháme vidličkou a dáme péct do trouby na plech vyložený pečícím papírem asi na 40 min na 180°C. Necháme vychladnout.Cibulku zpěníme na másle, přidáme…
1. Troubu předehřejeme na 250°C a pečící plech vyložíme pečícím papírem. 2. Na vepřové maso rozetřeme 1 - 2 PL oleje, osolíme, opepříme podle chuti. 3. Položíme na…
Batáty u nás nejsou tradiční surovinou, nicméně i tak jsou velice oblíbené. Připravit z nich můžete také lahodný a jemný krém. Spolu s brambory a mrkví je povaříme…
Sladke brambory zabalime do alobalu, polozime na plech a pri 220 stupnich upeceme do mekka (45 - 60 minut, dle velikosti brambor). Ja mela jeden velky prepuleny brambor,…
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, jarní cibulky nakrájíme také na kolečka a cibule na čtvrtkolečka.Pekáček vymažeme olejem a…
Pokud dáváte přednost krémovým polévkám, je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z pečené zeleniny je plná chuti a díky batátu je příjemně nasládlá. Podáváme ji s…
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Batát oloupeme, nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a oboje přidáme k šalotce. Necháme…
Batáty mají příjemnou nasládlou chuť a můžeme je přidávat do sladkých i slaných jídel. Velmi snadno z nich připravíme lahodnou večeři. Batáty plněné sýrem stačí zapéct v…
Sladké brambory batáty jsou jedním z nejvýživnějších druhů zeleninu. Jsou bohaté na spoustu vitamínů a minerálních látek. Připravte je jako přílohu k pečenému masu,…
Sladké brambory, jak se někdy batáty nazývají, jsou již i v našich končinách populární odrůdou brambor. V troubě je upečeme dokřupava a podáváme k nim jednoduchou, ale…
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme kurkumu a premiešame. Vložíme na ružičky rozobraný karfiol a na malé kocky nakrájané batáty. Zalejeme vodou a…
Maso opereme, lehce naklepeme přes mikroténový sáček a nakrájíme na proužky nebo malé medailonky. Dáme do mísy a promícháme s grilovacím kořením (třeba směs 7 pepřů) a…
Dušená zelenina na másle je výbornou volbou pokud chcete odlehčit jídelníček. Pokud ji připravíte na skus a dobře ochutíte, nebude vám maso na talíři vůbec chybět.…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme. Poté zalijeme zeleninovým…
Očištěné batáty uvaříme v lehce osolené a okyselené vodě do měkka ( aby nezčernaly) Nastrouháme najemno, přidáme veškeré další přísady a pečlivě vymícháme. Těsto musí…