Batátové bramboráčky
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné batáty nastrouháme, lze strouhat najemno i nahrubo. Brambory vzhledem k nasládlé chuti kořeníme více než klasické brambory na bramboráky, ale kdo raději…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné batáty nastrouháme, lze strouhat najemno i nahrubo. Brambory vzhledem k nasládlé chuti kořeníme více než klasické brambory na bramboráky, ale kdo raději…
Batát okrájíme a nakrájíme na drobné kousky, jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka.Do kastrůlku dáme batáty, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Pokud zůstane hodně…
Zeleninu oloupeme a nakrájíme na osminky. Poklademe jí na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a okořeníme. Pečeme při 200 stupních do…
Filé okoreníme a osolíme.Batáty olúpeme a nakrájame na plátky asi 5 mm hrubé. Uložíme ich na plát alobalu jemne potretom olejom.Batáty posypeme na malé kocky narezaným…
Batát má v naší kuchyni již stálou pozici. Kromě příloh z něj můžeme připravit také skvělou směs plnou zeleniny. S cuketou, rajčaty a cizrnou, dochucenými česnekem a…
Mleté maso si okořeníme, nakrájíme do něj cibuli a prolisujeme česnek. Zakápneme několika kapkami Radlera a dáme odležet.Očistíme si batátu a dáme vařit do slabě…
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu…
Kapra osolíme a pokvapkáme šťavou. Uložíme do pekáčika.Očistený batát nakrájame na tenké plátky a posypeme rascou a soľou. Uložíme vedľa kapra do pekáčika a všetko…
Batáty oloupeme a nakrájíme na lodičky nebo silnější hranolky. Dáme do mísy, zakápneme malým množstvím oleje. Stačí jen maličko, jen tolik, aby na batátech dobře drželo…
Řízky nasolíme, obalíme v mouce, vejci, strouhance a osmažíme.Mezitím oloupeme batát, nakrájíme na menší měsíčky, přidáme sůl a vaříme cca 10 minut. Potom scedíme,…
Kuře: Prsa osolíme, opepříme, vložíme na pánev s olivovým olejem a necháme zvolna restovat do měkka. Pro zlatavou barvu nakonec přidáme trochu másla a pečeme zprudka do…
Batáty oloupeme, přepůlíme, přidáme k nim oloupané stroužky česneku, zakápneme trochou oleje a vše zabalíme do alobalu. Pečeme při 200 °C, až než jsou batáty měkké …
Nudí vás klasické americké brambory? Zkuste tentokrát upéct batáty! Sladké brambory dávno nejsou exotickou záležitostí pro vyvolené a místo mají i v běžných českých…
Lahodná směs batátu, brambor a dýně hokaido vás překvapí svou nasládlou kořeněnou chutí. Pokrm můžete servírovat samostatně nebo jako přílohu, nejlépe k bílému masu nebo…
Křupavé smažené karbanátky jsou oblíbené a rychlé jídlo. Skvěle chutnají i připravené z rybího masa. Podáváme je s batátovým pyré. To zaujme jemnou nasládlou chutí,…
Kachní maso se řadí mezi červená drůbeží masa. Mají specifickou chuť a dokonale ladí s netradiční kombinací s ovocem. Stejně tak tomu je i v tom receptu. Kachní prsa…
Ve dnech s chladným a nepříjemným počasím přijde vhod krémová polévka, která zahřeje i zasytí. Kromě skvělé chuti potěší i krásnou vůní. Nakonec ji zahustíme červenou…
Připravíme si z teplého mléka, cukru a droždí kvásek, který necháme 10 minut vzejít. Batáty najemno nastrouháme, spojíme s ostatními surovinami a spolu s kváskem…
Dýni omyjeme, zbavíme semínek a nastrouháme nahrubo. Rozložíme na plech s pečícím papírem a v troubě pečeme asi 10 min. Necháme vychladnout.Brambory a batáty uvaříme ve…
Na oleji jsem zhruba 5 minut restovala cibuli, mrkev, celer, bobkové listy, tymián a rozmarýn. Pak jsem přidala 2 stroužky česneku, brambory, zaprášila uzenou paprikou a…
Batáty si nakrájíme na tenké plátky a vložíme je do mísy. Zakápneme olivovým olejem a posypeme medvědím česnekem a solí.Promneme, aby se olej, medvědí česnek i sůl…
Batáty si nakrájíme na tenké plátky a vložíme je do mísy. Zakápneme olivovým olejem a posypeme medvědím česnekem a solí.Promneme, aby se olej, medvědí česnek i sůl…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme všechnu ostatní zeleninu nakrájenou na plátky a chvíli restujeme. Rajské jablíčko předtím spaříme a oloupeme. Přelijeme vývarem a vaříme…
Dýňáky: Vše smícháme dohromady. Postupně část odebíráme a přehazováním z ruky do ruky vytvoříme menší koule, které přeneseme na plech s pečícím papírem a trochu…