Kořeněné batátové hranolky

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 40 2 porce Přílohy 4 názory

Suroviny

1 kg batátů (asi 2-3 kusy)
2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžičky sušeného česneku
asi 2 lžičky soli
necelá lžička čerstvě mletého pepře
3 lžíce olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky o tloušťce asi 1 cm. Troubu předehřejem asi na 180°C.

  2. Ve větší míse smícháme koření, ve kterém obalíme hranolky. Pak zakapeme olejem a znovu promícháme. Hranolky rozložíme na pečicí papír a vložíme do trouby.

  3. Pečeme po dobu asi 30 minut, během pečení dvakrát obrátíme.

Poznámka

Podáváme samotné jako mlsání místo chipsů, jak klasickou přílohu nebo lehkou večeři se zakysanou smetanou smíchanou se solí a česnekem, případně i petrželkou, pažitkou atd.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kořeněné batátové hranolky

Tématické fráze: batatove hranolky v troube batátové chipsy batatové domácí hranolky pečené batátové hranolky batátový hranolky v troubě batátové hranolky z trouby krupave batatove hranolky smažené batátové hranolky batáty hranolky v troubě batátové recepty batárové na hranolky batátové hranolky pečené v troubě batatátové hranolky batatove a celerove hranolky nejlepsi batatove hranolky příprava batátové hranolky v troubě recept na batátové hranolky v troubě domácí batátové hranolky batátový domácí hranolky batazove hranolky v troubě

Zapomněl/a jsem heslo