Hrášek na smetaně

Luštěniny Doba přípravy: 45min 10 názorů

Luštěniny Doba přípravy: 45min 10 názorů

Suroviny 4 porce

1 plechovka sterilovaného hrášku (větší, ve slaném nálevu)
1 lžíce másla (velká)
2 lžíce hladké mouky (vrchovaté)
cca 200 ml vody (teplé, dávám dle hustoty jíšky)
250 ml smetany na šlehání
4 buřty (kvalitní)
brambory
sůl
ocet
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou a necháme provařit, aby se utvořil hladký bešamel.

  2. Přidáme hrášek i s nálevem a stále mícháme, necháme dojít do bodu varu a nakonec přidáme smetanu, dochutíme podle potřeby solí a octem.

  3. Buřtíky nakrojíme jako když je chcete opéct na ohni a opečeme dozlatova na oleji na pánvičce.
    Podáváme s vařeným bramborem a navrch položíme opečený buřtík.

Komentáře k receptu Hrášek na smetaně

Tématické fráze: hrašek na smetane hrášek na smetaně recept hrášek na kyselo recept hrášek na smetaně hrášek na smetaně recepty čerstvy hrašek čerstvý hrášek recepty sterilovaný hrášek hrášek na kyselo ze sterilovaného hrášku recepty z čerstvého hrášku recepty hrášek na smetaně hrašek hrášek recepty recepty z hrášku hrášek ve smetanové omáčce hrachova omacka se smetanou čerstvý hrášek na smetaně omáčka ze sterilovaného hrášku recept na hrašek na smetaně hrášek v bešamelu