

Hrášek na smetaně
Suroviny 4 porce
- 1 plechovka sterilovaného hrášku (větší, ve slaném nálevu)
- 1 lžíce másla (velká)
- 2 lžíce hladké mouky (vrchovaté)
- cca 200 ml vody (teplé, dávám dle hustoty jíšky)
- 250 ml smetany na šlehání
- 4 buřty (kvalitní)
- brambory
- sůl
- ocet
- olej
Postup přípravy receptu
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, zalijeme vodou a necháme provařit, aby se utvořil hladký bešamel.
Přidáme hrášek i s nálevem a stále mícháme, necháme dojít do bodu varu a nakonec přidáme smetanu, dochutíme podle potřeby solí a octem.
Buřtíky nakrojíme jako když je chcete opéct na ohni a opečeme dozlatova na oleji na pánvičce.
Podáváme s vařeným bramborem a navrch položíme opečený buřtík.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrášek na smetaně
-
Terezko to sedí. Já hrášek zbožňuju. A ještě více kukuřici. Takže budu inovovat. Ty máš ale +bodík 5
-
-
Eliza: Eli a čerstvý hrášek i s vycucnutím lusku, jééééééé
-
Já jsem hrášek vzala na milost teprve nedávno, ale zato si teď užívám křupnutí každé kuličky...
-
Mňamózní
-
Hrášok nikdy nesklame
Akurát nepoužívam konzervovaný hrášok, ale mrazený. A na bešamel mlieko, nie vodu.
-
S opečeným buřtíkem to chutná i nám
Je to príma rychlovka
+3
-
janno69: O tom nepochybuji!!!
-
Jana Remkova: tohle jídlo miluje celá naše rodina, je to super. Ještě se to může trošku pokapat tou vypečenou šťávou z buřtíků, nemá to chybu
-
Hrášek miluji a na smetaně neznám!!