Rybízová pěna
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky ingrediencie dáme do šľahača a vyšľaháme do hustej peny. Penu rozdelíme do misiek a ozdobíme bobuľkami ríbezlí.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všetky ingrediencie dáme do šľahača a vyšľaháme do hustej peny. Penu rozdelíme do misiek a ozdobíme bobuľkami ríbezlí.
Maso jsme zalili osolenou vodou a vařili asi 1 hod. Pak jsme přidali pokrájenou zeleninu, koření, ocet a asi hodinu vše vaříme doměkka. Měkké maso a zeleninu scedíme,…
Všechny suroviny vymícháme do pěny. Formy na rakvičky dobře, ale opravdu dobře, vymažeme rozpuštěným sádlem. Formy plníme do poloviny.Dáme do trouby, vyhřáté na 180st.…
Vymiesime cesto z uvedených surovín, rozvaľkáme ho a formičkou s priemerom 3-4 cm vykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie alebo na silikónovú…
Ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny, přidáme olej (dělala jsem v robotu), pak už vařečkou vmícháme mrkev a zbylé sypké suroviny. Nakonec vmícháme sníh z bílků…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme dobře…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme dobře…
Na začátku si ušleháme na nejvyšší rychlost sníh z bílků se špetkou soli do tuha a dáme si ho do lednice do doby, než ho budeme potřebovat. Ušleháme si žloutky s cukrem…
Vše nasypeme do misky a smícháme.Dáváme čajovou lžičkou na pečící papír. Jde to hůře, ale stojí to za to. Počet kusů záleží na velikosti, jakou dáváte na pečící papír,…
Bábovka je pomyslnou královnou moučníků. Připravte si s našim receptem dvoubarevnou jablečnou, která je právě díky nastrouhaným jablíčkům dokonale vláčná a šťavnatá. Do…
Brněnské kytičky, kvítečka či jetelinky. Tyto a další názvy označují cukroví z ořechového těsta tvořené třemi spojenými kuličkami a středem ozdobeným lískovým oříškem.…
Žloutky s cukrem a horkou vodu spolu s amaretem vyšleháme do pěny, pak přidáme olej a nakonec mouku předem smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh.…
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na těstíčko vše ušleháme a opatrně vmícháme sníh z bílků. Řízky namočíme v těstíčku a rychle opečeme na oleji, naskládáme do…
Nalámeme čokoládu do misky a přidáme máslo, vložíme do mikrovlnky a rozpustíme, pořádně promícháme a necháme zchladnout.Do dvou misek rozdělíme bílky a žloutky a do…
Detailní recept na perníčky je prvním krokem ke skvělému tradičnímu cukroví. Potřebujete vymazlené těsto, vykrajovátka různých tvarů, předehřátou troubu a při zdobení…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme flavdrops a postupně zamícháváme kokos.Na plechu vyloženém pečícím papírem tvarujeme směs do tvaru sušenek.…
1. Postupně vyšlehat máslo s cukrem do pěny, přidat žloutky, pak mouku (smíchanou s práškem do pečiva) a nakonec sníh. 2. Větší část těsta nalít do formy (peč. papír…
Ušleháme tuhý sníh,zašleháme cukr a přidáme kokos smíchaný s moukou.Na plech dáme alobal-pomastíme,a pečeme ve středně teplé troubě cca 25-40min(podle zkušeností s…
Mrkev můžeme využít ve sladké i slané kuchyni. V kombinaci s tvarohem je roláda vláčná, není přeslazená a chuť mrkve je tam pěkně cítit. Navíc její barva lahodí oku a…
Hledáte inspiraci na výborné cukroví? Jednoduché těsto z másla, oříšků a čokolády vypracujeme a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Ty po upečení slepujeme libovolným…
O velikonočních svátcích nesmí na stole chybět tradiční mazanec. Jeho přípravu si můžete usnadnit díky domácí pekárně, stačí pouze naskládat suroviny ve správném pořadí.…
Snad žádná sváteční polévka se neobejde bez knedlíčků. Silný kuřecí nebo hovězí vývar můžete doplnit nadýchanými a jemnými knedlíčky se špenátem. Jejich příprava je…
Jablkový koláč se sněhem je variací na hraběnčiny řezy. Skvěle chutná čerstvý, ale i na druhý den, kdy se chutě hezky propojí. Příprava je trochu pracnější, ale…
Křehké a nadýchané sněhové pusinky jsou skvělý způsob, jak můžeme využít přebytečné bílky. Navíc do nich přidáme limetku, díky které budou chutnat ještě zajímavěji.…