Mrkvové dortíčky
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev oloupeme a nastrouháme na jemno. Máslo necháme změknout. Do mísy nasypeme mandlovou mouku, skořici, zázvor, kypřící prášek, vyloupaná semínka z vanilkového lusku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemno. Máslo necháme změknout. Do mísy nasypeme mandlovou mouku, skořici, zázvor, kypřící prášek, vyloupaná semínka z vanilkového lusku a…
Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a necháme vykynout kvásek. Pak ho přidáme k ostatním ingrediencím, zaděláme vláčné těsto a necháme ho vykynout na dvojnásobek.…
Troubu si předehřejeme na 190C. Jablka necháme se slupkou a odstraníme pouze jadřince. Vložíme je na plech a pečeme tak dlouho, dokud nejsou měkká, dužina vytéká ven. …
Žloutky rozmixujeme s cukrem do pěny a postupně k nim přiléváme olej. Pak vmícháme po troškách mouku smíchanou s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a mléko. Z bílků…
Drobenka: sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklý tuk a žloutky a vytvoříme drobenku. O trochu větší část drobenky nasypeme na dno vyloženého plechu a…
Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme postupně sladidlo a protein. Nakonec opatrně přidáme kypřící prášek. Těsto rozetřeme na plech a pečeme 8 minut na…
Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, mouku a na kostičky nakrájenou housku.Pak se zlehka vmícháme sníh.Knedlík hodinu vaříme lehce zabalený do máslem vymazaného…
Zeleninu si uvaříme doměkka, pak scedíme a pomačkáme mačkadlem na brambory, nebo rozmixujeme ponorným mixérem (zaleží na tom, jak to máte ráději). Přidáme sůl, pepř,…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme špetkou cukru, přilijeme polovinu vody a promícháme na řidší kašičku, ze které…
Do mísy dáme všechny tekuté suroviny, nakonec mouku, droždí a sůl. Mícháme ručně, až se těsto přestane lepit a pak ještě zapracujeme 40 g povoleného másla do těsta a…
Suroviny na těsto dáme na vál a zpracujeme hladké nelepivé těsto. Rozválíme ho na velikost plechu a přeneseme na papírem na pečení vyložený plech (kdo s tím má problém,…
Z droždí, cukru a 2 lžic polohrubé mouky připravíme kvásek. Počkáme až vykyne kvásek. K mouce přidáme kvásek, kůru z 1 citronu, špetku soli, žloutky a nakonec změklou…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, nasypeme cukr a vyšleháme. Přidáme žloutky a vyšleháme, potom přimícháme pomleté ořechy smíchané se strouhankou a práškem do pečiva. …
Listové těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny, vyválíme dva stejné pláty. 1. plát upečeme vcelku na plechu s pečicím papírem při teplotě 200 st. a pečeme cca 10 minut.…
Postup na maso: Polovinu očištěné zeleniny nakrájíme na tenké nudličky (jako sirky), polovinu nakrájíme na kostky 1x1 cm. V rendlíku nejprve restujeme na polovině…
Všechny uvedené suroviny (mimo ovoce smícháme) v řidší směs, kterou nalijeme na plech s pečícím papírem. Poklademe omytým pokrájeným ovocem. ( dva - tři kousky ovoce…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme máslo, mouku a zbytek surovin. Nakonec pomalu vmícháme sníh. Pečeme na pečícím papíru asi 30 minut na 180 st. Mezitím…
Do nejednoho cukroví patří zapracovat pouze žloutek a zbylé bílky se zatím kupí v ledničce, dokud je nepoužijeme na výrobu jiného cukroví, nebo třeba tohoto chlebíčku.…
Všechny suché ingredience smícháme v robotu, přidáme na kostičky nakrájenou Heru, žloutek a mléko. Po zpracování těsto rozdělíme na polovinu a jednu dáme zatím do…
Toustový chléb je vlastně polotovar (je ho potřeba opéct) jinak postrádá správnou chuť. Klasický toust chutná čerstvě opečený k snídani nebo s pikantní oblohou a…
Nadýchaný bílkový chlebíček s ořechy není nijak složitý na přípravu a již za hodinu bude na stole. Místo ořechů můžete přidat rozinky, kandované ovoce nebo čokoládu, je…
Nový recept do knihovničky vánočního pečení se vždycky hodí a proto vyzkoušejte i tento. Linecké těsto ovoněné kávou, slepované Nutellou a zdobené polevou potěší nejen…
Tradiční bábovku můžeme upéct v mnoha obměnách. Třeba podle tohoto receptu, ve kterém vám dáme návod na přípravu nadýchané a po rumu voňavé bábovky. Těsto je zvláčněno…
Mazanec je u nás nejstarším doloženým velikonočním pečivem a těsto na něj se tradičně zadělává na Bílou sobotu ráno. Tato pochoutka by neměla chybět na žádném…