

Sněhové nic (pusinky) s javorovým sirupem
Suroviny
- 3 bílky pokojové teploty
- 200 g cukru krupice
- 2 lžíce javorového sirupu
- čokoládová poleva na ozdobu
Postup přípravy receptu
100 g cukru a javorový sirup svaříme s 5 lžícemi vody. Cukr musí být svařený tzv. na nit.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, musí tvořit špičky (šleháme na nejvyšší obrátky). Během šlehání, zhruba do polouslehaneho sněhu zašleháme po malých částech druhých 100 g cukru.
Do hotového sněhu pomalu zašleháme horký svařený cukr. Opatrné ať se nespálíte.
Poznámka od kuchařky
inspirace na: www.ireceptar.cz (mirne upraveno)
"Pusinky" se krasne rozplyvaji na jazyku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sněhové nic (pusinky) s javorovým sirupem
-
to musím zkusit
-
-
čisťounká krása
-
Tak krásné a sladké nic jsem ještě neviděla
-
Severinka: Vazne? Tak to mame stejne chute..
Vsem moc dekuji za komentare.. -
Sněhové NIC??
Ty srandistko!
-
Snehové pečivo milujem...aj v tvojom podaní je super!
-
a v posledním VIP vaření dělala jedna takové pusinky a slepovala je kávovým krémem a navrh ještě kopeček šlehačky
ty tvoje jsou parádní bodík letí
-
Jak nic
to je něco
-
-
Krásné nic
-
Javorový sirup máme moc rádi, teda hlavně já, až budu mít bílky tak to určitě vyzkouším. Sněhové pusinky máme moc rádi.
-
Rikas, ze se rozplyvaji na jazyku? Verim ti kazde slovo a ten javorovy sirup je novinka. Jsou prekrasne!