Dančí guláš s knedlíkem
Recept ještě nebyl hodnocenZvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 298 kJ / 71 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,01 g |
– nenasycené | 0,35 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,00 g |
– cukry | 11,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v…
Velmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou teplé i vychladlé a skvěle se…
Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, vše dobře…
Jen několik surovin, a ve výsledku budete mít luxusní jednohubky k vínu nebo na ozdobný talíř rodinné oslavy. Kombinace sýru a ořechů je klasická a osvědčená. Zbývá už…
Svíčková, tradiční omáčka pro sváteční chvíle. Rozpadající se hovězí maso, smetanová zeleninová omáčka a houskový knedlík. To jsou známé chutě, které můžete doplnit o…
Svíčková patří mezi nejoblíbenější pokrmy u nás. Tradičně se vaří mezi vánočními svátky, kdy se schází rodiny a pořádají společný oběd. Vyzkoušejte variantu z krůtího…
Křupavý toust s jemně roztaveným Hermelínem a osvěžujícím nádechem sladkých brusinek, vytváří perfektní kombinaci pro každou příležitost. Zapečené tousty, jsou klasikou,…
Koření utlučeme v hmoždíři na drobnou směs, promícháme s octem do husté kašičky a vmasírujeme do plátků masa.Maso naskládáme do misky, zalijeme portským vínem tak, aby…
Plátky masa nařízneme po okrajích a obalíme v mletém černém pepři. V kastrole rozehřejeme máslo a plátky masa zprudka osmahneme dohněda. Vyjmeme a uchováme v teple,…
Rebaboru očistíme, případnš oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do kastrolku, podlijeme troškou vody, přidáme sušené brusinky, přivedeme k varu a vložíme jablka,…
Panenku očistíme od případných blan a rozřízneme na plát.Z obou stran osolíme, opepříme a k jedné třetině po delší straně naskládáme vedle sebe plátky Hermelínu, na ně…
Játýrka a srdíčka omyjeme a pokrájíme na menší kousky (srdíčka stačí na poloviny). Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a tymián a necháme chvíli odležet. Mezi tím si…
Brusinky smícháme s chilli omáčkou, sójovou omáčkou a jedním utřeným stroužkem česneku.Hermelíny rozpůlíme a vnitřky potřeme vzniklou směsí. Přiklopíme zpět a ostrým…
MASO: Maso očistíme od blan, osolíme a na pánvi osmahneme z obou stran ať nám nevypustí šťávu při pečení v troubě. Lehce osmahnuté maso dáme na plech, podlijeme trochou…
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou oleje.Dáme i s výpekem do zapékací misky a zalijeme směsí smetany, bylinek, brusinkové zavařeniny,…
Plátky krkovičky jemně naklepeme a na krajích nařízneme. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme maso a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem,…
Do zapékací misky vložíme maso, lehce osolíme, vedle masa položíme pomeranč a misku doplníme brusinkami a rozmarýnem.Maso mírně podlijeme vodou, jen aby se nepřipálilo,…
Sladké palačinky, to je dezert, který zná z dětství snad každý z nás. Chutnají s marmeládou i tvarohem. Když ale vyměníme tradiční náplně za rozvar z brusinek, jahod a…
Palce nakrájíme na silnější medailonky, osolíme, opepříme a opečeme zprudka z obou stran na pánvi. Přendáme do zapékací misky a dáme na 5 minut do rozpálené trouby na…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.Kaki oloupeme, nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Opékáme jen chvilku, aby ovoce trochu zhnědlo,…
Mezi nejznámější tradiční švédská jídla patří masové kuličky. Jsou pěkně šťavnaté a díky dobře zvolené kombinaci koření chutnají skvěle. Podáváme je přelité zavařenými…
Jelení maso je známé nezaměnitelnou lahodnou chutí. Podáváme ho v zajímavé kombinaci se slaným závinem s bramborovo-houbovou náplní a dušenou hruškou plněnou zavařenými…
Kuřecí maso naklepeme, okořeníme a nasucho opečeme na pánvi.Maso dáme na talíř, na něj položíme Hermelín a vložíme do mírně vyhřáté trouby, aby se sýr trochu rozpustil a…
Sýr rozdělíme na 3 porce, ke každé porci přidáme lžičku brusinek, vlašský ořech a ozdobíme polníčkem.