Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 35 minut 4 porce Ryby 47 názorů

Suroviny

8 porcí lososa
citronová šťáva
200 ml smetany (33%)
1/2 malé skleničky zavařených brusinek
plátek másla
trošku olivového oleje
lžíce pokrájené petrželky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa umyjeme, vysušíme, postříkáme citronovou šťávou a osolíme.

  2. Na pánev, nejlépe grilovací dáme malé množství oleje, necháme ho hodně zahřát a lososa zprudka po obou stranách opečeme.

  3. Přendáme do pekáče, na každou porci dáme malou lžičku brusinek a na 15 minut dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180°C.

  4. Losos se nám peče a my si uděláme přeliv - na pánev, kde jsme opékali lososa si přidáme plátek másla, necháme ho rozehřát, nalijeme smetanu, dáme pár lžiček brusinek a lžíci perželky, vše povaříme 2 minutky.

  5. Losos je upečený, tak ho naservírujeme na talíř a polijeme uvařeným přelivem.

Poznámka

Přeliv má výbornou sladko-trpkou chuť a taky pěknou barvu.

Rychlé a chuťově moc dobré-doporučuji vyzkoušet, třeba i z jiné ryby!

Někde jsem kdysi četla, že ryba s brusinkama je výtečné chuti, tak jsem se chtěla přesvědčit a byla to pravda a já to nedělala naposled. K rybě jsem udělala lehký nakyslý bramborový salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou

  • Cervikova Cervikova

    Jednoduché a naprosto úžasné. Vyzkoušela jsem ve školce dětem a mělo to ohromný úspěch. <3

    Odpovědět

  • AlegroBravo AlegroBravo

    Já se přidávám s pochvalou. Ten přeliv nemá chybu. :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    pavel:Pavle, velmi, velmi si toho vážím a mám radost, že losos chutnal. Krásné Vánoční svátky i Nový rok 2016 :yes::-K

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    Bibinka:TAK tohle jsem vážně nečekal,vysekávám Vám tu nejlepší pochvalu tak tohle byla ryba v mém životě ta nejlépší co jsem jedl.
    Rodina si pochutnala a to jsem měl obavy aby mě to nehodili na hlavu fakt supr jidlo.

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    -jo tak jsem objevil nový prvek jak přečkat to strašný čekání,otevřel jsem si placatičku FERNET-HRUŠKA vřele doporučuji fakt nemá chybu lahodně jemně nahořklé ale ta síla chuti po hrušce fakf bomba co kecám rovnou ATOMOVKA nejsem na tyhle věci ale? i ten loosos bude prvně .Tak naa seznam zařazuji jako takový decentní aperitiv

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    Bibinka:tak letos mladí rozhodli že čas řízků a dalšich přežerstev se konat nebude a že budem o rybě,nesnáším a tak volba jestly musím sežrat rybu tak jdu do toho lososa hlavně kuli těm kostem.
    Ale vypadá to fakt bohovsky tak to udělám a tak už jsem zvědavej čekám jak trouba až naběhne čas na přípravu a pak se uvidí už dostal citron a uleži si v něm ještě 5h. Dám vědět ale zž ted mám plnou hubu slin .

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    gillan63:Jardo, moc děkuji za pochvalu;-) stejně tak jsem byla nadšená i já, když jsem to poprvé vytvořila. Jsem ráda, že jste si pochutnali:yes::-K

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Dnes k obědu ....úžasná záležitost ...výborné... celá rodina jsme si pochutnali. Bodík posílám a díky Bibi za supr recept. Jak bude losos cenově dostupný , tak jdu do toho zase. Mňam Mňam.:-K:-K:-K:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    aknel1:Lenko, jsem ráda, že vám chutnalo a díky, že jsi vybrala tento recept.:-K

    Odpovědět

  • aknel1 aknel1

    Včera jsem toto jídlo uvařila k obědu. Všem to moc chutnalo, děkuji za super recept.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Katastrophe:jsem potěšená, že jsi to udělala a těší mě, že chutnalo, to mě vždycky potěší nejvíc:-K

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Tak už na brusinky opět došlo, měli jsme lososa s pečenými bramborami :-8 Jen už petrželku máme pod sněhem, takže jsem tam nakrájela nadrobno "jarní" zelenou nať cibulky.
    Snad nevadí, že jsem přidala fotku... není tak hezká jako úvodní, ale ať ostatní vidí, že i když to až tak nevypadá, chutná to skvěle :-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Katastrophe:to jsi mě potěšila a mám radost, že chutnalo-díky;-)

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Měli jsme ho sice jen s uvařenými bramborami, ale pochutnali jsme si náramně :) Ještě mi zbyly brusinky, tak dokoupím rybičku a zopakujeme :-p

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Bibinka:já děkuji za skvělý recept :-p:-p:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: ma losos kosti losos se smetanou smetanový přeliv na rybu preliv na lososa smetanový přeliv losos na brusinkach přeliv na rybu recepty losos se smetanou přeliv na ryby brusinkovosmetanová omáčka losos s brusinkovou omáčkou má losos kosti? brusinkovo smetanová omáčka losos na grilovací pánvi minutka z lososa jídlo z lososa losos s brusinkami brusinkový přeliv losos brusinky losos recepty

Zapomněl/a jsem heslo