Vepřová panenka na lesním ovoci

senky Kuchařka: senky

Doba přípravy: 45min 4 porce Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

1 kg vepřové panenky
100 g anglické slaniny
1 balení sušeného ovoce "Lesní směs"
brusinková zavařenina
na zahuštění granulovaná jíška podle potřeby
olej na opečení
Marináda:
olivový olej
sůl
pepř
sušená petrželka
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do porce panenky udělat hluboké podélné kapsy, ty naplnit anglickou slaninou a asi polovinou sušeného lesního ovoce.

  2. Takto připravené maso potřít marinádou.

  3. Zprudka ze všech stran opéct na oleji.

  4. Dát stranou a na výpeku podusit zbytek lesního ovoce, dát zpět maso a asi 5 min ze všech stran opékat do červena.

  5. Podlít troškou vody, podusit a zahustit granulkami jíšky, ale jenom nepatrně. Šťáva by neměla být vodová.

  6. Dochutit brusinkovou zavařeninou, chuť by měla být lehce pikantní a sladkokyselá.

Poznámka

Jako příloha rýže, brambory na jakýkoliv způsob. My měli pečené šafránové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka na lesním ovoci

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřová panenka recepty veprova panenka panenka recept vepřová panenka recept recepty vepřová panenka recept vepřová panenka recept na veprovou panenku recepty z panenky recepty panenka recepty z vepřové panenky recepty na veprovou panenku sušené maso recept veprove panenky vepřova panenka s ovocem recept panenka vepřové maso s ovocem recepty,panenka panenka recepty vepřová recept z panenky

Zapomněl/a jsem heslo