Vepřová panenka na lesním ovoci

Vepřové maso Doba přípravy: 45min 13 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 45min 13 názorů

Suroviny 4 porce

1 kg vepřové panenky
100 g anglické slaniny
1 balení sušeného ovoce "Lesní směs"
brusinková zavařenina
na zahuštění granulovaná jíška podle potřeby
olej na opečení
Marináda:
olivový olej
sůl
pepř
sušená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do porce panenky udělat hluboké podélné kapsy, ty naplnit anglickou slaninou a asi polovinou sušeného lesního ovoce.

  2. Takto připravené maso potřít marinádou.

  3. Zprudka ze všech stran opéct na oleji.

  4. Dát stranou a na výpeku podusit zbytek lesního ovoce, dát zpět maso a asi 5 min ze všech stran opékat do červena.

  5. Podlít troškou vody, podusit a zahustit granulkami jíšky, ale jenom nepatrně. Šťáva by neměla být vodová.

  6. Dochutit brusinkovou zavařeninou, chuť by měla být lehce pikantní a sladkokyselá.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha rýže, brambory na jakýkoliv způsob. My měli pečené šafránové.

Komentáře k receptu Vepřová panenka na lesním ovoci

Tématické fráze: vepřová panenka recepty veprova panenka vepřová panenka recept panenka recept recepty vepřová panenka recept vepřová panenka recept na veprovou panenku recepty z panenky recepty panenka recepty z vepřové panenky recepty na veprovou panenku sušené maso recept veprove panenky vepřova panenka s ovocem recept panenka vepřové maso s ovocem recepty,panenka panenka recepty vepřová recept z panenky