Švédské masové kuličky s nakládanými brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenMezi nejznámější tradiční švédská jídla patří masové kuličky. Jsou pěkně šťavnaté a díky dobře zvolené kombinaci koření chutnají skvěle. Podáváme je přelité zavařenými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Mezi nejznámější tradiční švédská jídla patří masové kuličky. Jsou pěkně šťavnaté a díky dobře zvolené kombinaci koření chutnají skvěle. Podáváme je přelité zavařenými…
	
			
	
Jelení maso je známé nezaměnitelnou lahodnou chutí. Podáváme ho v zajímavé kombinaci se slaným závinem s bramborovo-houbovou náplní a dušenou hruškou plněnou zavařenými…
	
			
	
Dostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí…
	
			
	
Ze všech surovin na těsto uhněteme hladkou kouli a dáme ji nejméně na hodinu do lednice zabalenou do potravinové fólie. Z těsta poté rozválíme plát a vykrajujeme kolečka…
	
			
	
Rebaboru očistíme, případnš oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do kastrolku, podlijeme troškou vody, přidáme sušené brusinky, přivedeme k varu a vložíme jablka,…
	
			
	
Do zapékací misky vložíme maso, lehce osolíme, vedle masa položíme pomeranč a misku doplníme brusinkami a rozmarýnem.Maso mírně podlijeme vodou, jen aby se nepřipálilo,…
	
			
	
Sýr našleháme s jogurtem a ochutíme citrónovým pepřem. Nastříkáme ozdobně do malých mističek, šálků nebo širokých pohárků, jemně poprášíme čerstvě mletým barevným pepřem…
	
			
	
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.Kaki oloupeme, nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Opékáme jen chvilku, aby ovoce trochu zhnědlo,…
	
			
	
Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, vše dobře…
	
			
	
Karé podélně rozřízneme a vytvoříme tak plát masa. Na náplň smícháme všechno koření (nejvíce je rozmarýnu) s prolisovaným česnekem a trochou oleje. Vzniklou hustou…
	
			
	
Játýrka a srdíčka omyjeme a pokrájíme na menší kousky (srdíčka stačí na poloviny). Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a tymián a necháme chvíli odležet. Mezi tím si…
	
			
	
Podle receptu vypracujeme koblihové těsto a necháme vykynout. Doprostřed kolečka dáme kousek hermelínu, přidáme asi půl lžičky brusinek, přiklopíme a dobře uzavřeme -…
	
			
	
Ze všech surovin na těsto uhněteme rukama hladkou kouli, kterou dáme na hodinu uležet do lednice v potravinářské folii nebo v sáčku. Na pomoučeném vále z koule vyválíme…
	
			
	
Křupavý toust s jemně roztaveným Hermelínem a osvěžujícím nádechem sladkých brusinek, vytváří perfektní kombinaci pro každou příležitost. Zapečené tousty, jsou klasikou,…
	
			
	
Sladké palačinky, to je dezert, který zná z dětství snad každý z nás. Chutnají s marmeládou i tvarohem. Když ale vyměníme tradiční náplně za rozvar z brusinek, jahod a…