Brynzová pomazánka s uzenou vůní
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli velmi najemno nakrájíme, pažitku nakrájíme nebo nastříháme a všechny suroviny promícháme nebo vyšleháme. Podáváme nejlépe na celozrnném pečivu. (Se solí opatrně,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli velmi najemno nakrájíme, pažitku nakrájíme nebo nastříháme a všechny suroviny promícháme nebo vyšleháme. Podáváme nejlépe na celozrnném pečivu. (Se solí opatrně,…
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a přelijeme studenou vodou. V kastrole rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, zpěníme v ní drobně nakrájenou cibulku,…
Nejdříve opražíme mandle na suché pánvi do zlaté barvy. V misce smícháme brynzu, máslo, jogurt a drobně nakrájenou cibulku.Zchladlé mandle nasekáme na hrubo. Do…
Vařený brambor nastrouháme najemno. Přidáme mouku, vejce a vyhněteme těsto.Do většího kastrolu dáme vodu se solí. Až začne vařit, těsto do ní propasírujeme přes síto…
Olúpané vajíčka, pomazánkové maslo a bryndzu tyčovým mixérom rozmixujeme, vmiešame posekanú pažítku. Spravidla nie je potrebné prisoliť.
Mouku, vejce, sůl a kopr smícháme a postupně přidáváme mléko až do požadované konzistence. Těsto by mělo být měkké, ani tuhé ani řídké. Necháme pár minutek odpočinout…
Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a dáme variť do vody.Bryndzu v miske zmiešame so smotanou, po troche pridáme horúcu polievku (vodu zo zemiakov), neustále…
Medvědí česnek je výtečná divoká bylina, která má svěží, jen lehce štiplavou příchuť česneku. Užijte si krátké období, kdy je k mání čerstvá. Připravte z ní třeba tuto…
Brynza, slovenský národní poklad a pomazánka z ní, má svoji typickou a nezaměnitelnou ostřejší chuť. Můžeme ji podávat jako zdravou večeři s pečivem a čerstvou zeleninou…
Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku a zpracujeme. Těsto by nemělo být řídké. Halušky odkrajujeme z prkénka lžičkou nebo nožem do vroucí osolené vody. Po…
Do misy dáme bryndzu a zmäknuté maslo.Posypeme paprikou, kmínom a nakrájanou jarnou cibuľkou.Pridáme horčicu, rozotreté sardelové očká aj s olejom a spolu dobre…
Kuskus nasypeme do mísy, osolíme a zalijeme vařící vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad kuskus. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Poté ho načechráme vidličkou. 2 PL…
Česnek prolisujeme, cibuli najemno nakrájíme.Smícháme všechny ingredience a vyšleháme do jemné struktury, dochutím - sůl opatrně, brynza je slaná!
Všechny sýry smícháme v misce, můžeme použít i šlehač. Přidáme nastrouhané 3 řapíky celeru a 1 stroužek rozdrceného česneku.Mažeme na jakékoliv pečivo a zdobíme…
V misce smícháme ricottu s brynzou. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a ředkvičky. Nastrouhané ředkvičky prosolíme, necháme hodinu v misce a pak vymačkáme, aby nebyly…
Brambory omyjte a i se slupkou uvařte do poloměkka.Slaninu nakrájejte na kostičky a na pánvi opečte. Do opečené slaniny přidejte jarní cibulku nakrájenou na kolečka a to…
Brynzu a tradiční máslo dáme do šlehače a vyšleháme dohladka. Můžeme při šlehání přikapávat olej, aby byla pomazánka jemnější a nadýchanější. POZOR! - olej nelijeme, ale…
Uvedené suroviny dáme do větší misky a za pomocí příborové vidličky poctivě rozmačkáme, tak aby došlo ke spojení všech surovin.Pokud je pomazánka příliš hustá, tak ji…
Z bryndze, tuku, múky, soli si pripravíme cesto, necháme odstáť v chladničke. Vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.Vykrajujeme kolieska,ja často polmesiačiky - je menej odpadu…
Z bryndze, tuku, múky, soli si pripravíme cesto, necháme odstáť v chladničke. Vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.Vykrajujeme kolieska,ja často polmesiačiky - je menej odpadu…
Máslo utřeme s brynzou a zbylými surovinami. Na zředění je možno přidat lžíci mléka nebo smetany.Pořádně vyšleháme, necháme vychladit. Podáváme s tmavým pečivem a…
Noky uvaříme podle návodu.Mezitím do zapékací misky nakrájíme nivu na malé kousky, přidáme nadrobenou brynzu a na kolečka nakrájené chorizo (nebo jinou klobásu). Noky…
Smícháme brynzu, tvaroh, vejce s krupicí, solí a libečkem. Umícháme tužší těstíčko. Necháme uležet, než zavaří osolená voda.Pomocí dvou lžic tvoříme noky, vhazujeme do…
Brynzu obvykle podáváme v tradiční kombinaci s haluškami, bylo by ale škoda tento výborný měkký sýr neochutnat i jinak. Brynza ve spojení s červenou řepou dušenou ve…