Bramborové palačinky s brynzou
Recept ještě nebyl hodnocenNa této voňavé dobrotě si jistě pochutnáte i vy. Na pánvi opékané, tenké placičky z bramborového těsta potřete brynzou, přidáte dokřupava osmaženou slaninu a zarolujete.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na této voňavé dobrotě si jistě pochutnáte i vy. Na pánvi opékané, tenké placičky z bramborového těsta potřete brynzou, přidáte dokřupava osmaženou slaninu a zarolujete.…
Brynza, slovenský národní poklad a pomazánka z ní, má svoji typickou a nezaměnitelnou ostřejší chuť. Můžeme ji podávat jako zdravou večeři s pečivem a čerstvou zeleninou…
Brynzové halušky zná snad každý. Tento slovenský ovčí sýr lahodné chuti můžete využít také do pomazánky, která se hodí nejen ke svačině, ale také na chlebíčky. Pomazánka…
Bryndzu vymícháme se změklým máslem, přidáme drobně nakrájenou klobásu, rozmačkané stroužky česneku a nakonec natrhané lístky bazalky. Pomazánka je pikantní a…
Cibuli velmi najemno nakrájíme, pažitku nakrájíme nebo nastříháme a všechny suroviny promícháme nebo vyšleháme. Podáváme nejlépe na celozrnném pečivu. (Se solí opatrně,…
Všechny zmiňované uzeniny jsem nakrájel na kolečka nebo kostky, na ně nasypal nahrubo nakrájené cibule a šoupnul do trouby. Občas prohrábnul... Při pohledu na množství…
Do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách cuketu a vymačkáme z ní vodu. K cuketě přidáme na hrubých slzičkách nastrouhaný salám, brynzu a vejce. Dále přidáme špetku soli…
Pstruha omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Lžíci brynzy umícháme se lžící čerstvého kopru a směsí naplníme bříško pstruha. Takto upraveného…
Utřeme brynzu s máslem, přidáme nahrubo nastrouhanou klobásku, všechny ostatní přísady a vyšleháme.Mažeme na jakékoliv pečivo.
Brynzu můžete využít místo obvyklých druhů sýra i k přípravě slaného pečiva. Pro její typickou slanou chuť není třeba těsto nijak dochucovat. Tyto brynzové sušenky jsou…
Smícháme brynzu, tvaroh, vejce s krupicí, solí a libečkem. Umícháme tužší těstíčko. Necháme uležet, než zavaří osolená voda.Pomocí dvou lžic tvoříme noky, vhazujeme do…
Měkké plátky uzeného masa doplňuje jemná omáčka z brynzy a mléka. Restované zelené fazolky s červenou cibulí dodávají pokrmu svěžest a lehkou křupavost. Podáváme s…
Klasikou slovenské kuchyně jsou brynzové halušky. Jemné bramborové těsto perfektně doplní aromatický ovčí sýr brynza a dokřupava usmažená slanina s cibulkou. Vychutnejte…
Chuťovky rádi připravujeme pro návštěvy, na oslavy a nebo jen tak, když máme v plánu televizní večer. Vyzkoušejte kolečka červené řepy ozdobené brynzovou pomazánkou a…
Do mísy nastrouháme brambory, zasypeme moukou s práškem do pečiva, přidáme vejce a tvaroh, osolíme a vypracujeme vláčné těsto.Necháme odpočinout a v mezičase si…
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou, přendáme do misky a necháme vychladnout. Poté přimícháme brynzu a posekané bylinky. Do prsou vytvoříme nožem…
Sekanou cibuli jemně osmahneme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Zalijeme horkou vodou, přidáme kostičky brambor, osolíme a uvaříme brambory do měkka.Do talířů…
Mrkev nastrouháme na jemno. Brynzu utřeme s majonézou a česnekem. Přidáme mrkev, sůl a pepř.Pomazánku dochutíme jemně nasekanou pažitkou a dáme na chvíli uležet.…
Zemiaky uvaríme v šupe, očistíme, nahrubo nastrúhame. Pekáč vytrieme maslom, dáme na to polovičku zemiakov, rozmrvíme bryndzu, zasypeme druhou polovicou zemiakov.…
Řepu najemno nastrouháme, přidáme brynzu, prolisovany česnek, olej a promixujeme. Přidáme nakrájenou cibulku. Podle chuti opepříme, popřípadě dosolíme. Podáváme na…
Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji s kouskem másla orestujeme do zlatova. Lehce ji osolíme, opepříme a necháme vychladnout.V misce smícháme ricottu, majonézu, hořčici…
Zemiaky postrúhame a s ostatnými prísadami vypracujeme cesto.Vyvaľkáme, narežeme na štvorce, do stredu dáme náplň a zložíme.Obalíme v múke, vajíčku a syre a vyprážame.
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Cibulku nakrájíme na půlkolečka.V misce rozmačkáme brynzu a postupně přidáváme změklé máslo.Pořádně rozmícháme, přidáme…
Z paradajok odrežeme vŕšok a lyžičkou vyberieme vnútro.Do misky posekáme malý zväzok pažitky, nadrobno nakrájanú cibuľu, hrozno, bryndzu.Primiešame biely jogurt.Všetko…