Brynzovníky
Recept ještě nebyl hodnocenZemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo pretlačíme.Dobre premiešame zemiaky, bryndzu, vajce a pažitku.Cesto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo pretlačíme.Dobre premiešame zemiaky, bryndzu, vajce a pažitku.Cesto…
Z mouky, oleje, sušeného droždí, špetky soli a teplé vody vypracujeme lepivé těsto, které poprášíme moukou a necháme hodinu kynout na teplém místě. Po vykynutí rozválíme…
Uvedené suroviny dáme do větší misky a za pomocí příborové vidličky poctivě rozmačkáme, tak aby došlo ke spojení všech surovin.Pokud je pomazánka příliš hustá, tak ji…
Brynzu necháme změknout při pokojové teplotě, v míse ji potom rozmícháme se zakysanou smetanou.Červenou řepu nakrájíme na kolečka.Tvoříme malé komínky - vždy kolečko…
Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka.Mezitím vyškvaříme drobně…
Brynzu smícháme s nasekanou petrželkou a trochou vařených jemně nastrouhaných brambor.Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, ještě vlahé rozmačkáme nebo na jemno…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, rozředíme chladným zeleninovým vývarem (může být z kostky), velmi mírně osolíme, prošleháme, přivedeme k varu, vložíme omyté…
Do prosáté mouky rozdrobíme brynzu a tuk, přidáme žloutek a zpracujeme těsto, které necháme v chladu půl hodiny odležet.Potom z něj vyválíme plát a vykrájíme kolečka,…
Všechny suroviny na těsto spojíme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Máslo rozpustíme a přidáme česnek.Těsto rozdělíme na dva kousky. Každý vyválíme do kruhu a potřeme…
Neuvádím přesné množství, jenom kolik brynzy, tak asi tolik i víc másla (může být i flora, rama). Cibuli nakrájíme nadrobno, množství dle chuti, přidáme kmín - já…
Cizrnu namočíme předem několik hodin (ráno namočím a večer vařím)a pak uvaříme do měkka. Je měkká, když jde snadno rozmáčkout mezi prsty. Mezitím rozšvaříme na malé…
Bryndzu dobre rozmiešame s jogurtom alebo mliekom, horčicou, korením a žĺtkom.Do malej vymastenej mištičky dáme polovicu zmesi a na ňu rozklepneme celé vajíčko. …
V michěru rozšleháme do krému tvaroh, brynzu, máslo a sýr.Cibuli oloupeme a část cibule nakrájíme na drobnější kostičky, zbytek cibule nastrouháme nebo rozmixujeme do…
Zmäknuté maslo vymiešame s bryndzou, prifarbíme mletou červenou paprikou (kto má rád, môže aj štipľavou, alebo pridá feferónový krém) a vmiešame na drobno nasekaný…
Na omáčku nakrájíme pórek na drobno a na másle necháme zesklovatět. Přidáme mouku a po restování zalijeme vývarem. Okořeníme a necháme asi 15 minut vařit s občasným…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme a necháme odkvapkať.K cestovinám pridáme rozdrobenú bryndzu, na polkolieska nakrájanú klobásu, kôpor a vajíčka. Dobre…
Zo všetkých surovín vymiešame cesto a necháme 20 min kysnúť.Na náplň nastrúhame najemno zemiaky, pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.Vykysnuté cesto…
Brynzu, jogurt, kopr a česnek ušleháme do krému.Rozválíme listové těsto, na které rozetřeme náplň až po okraje. Srolujeme roládku, kterou nakrájíme na cca 1 cm široká…
Jarní a letní období je dobou, kdy lze plně využít v kuchyni bryndza. Je výborný nápad, schovat ji do smažené masové kapsy spolu s bylinkami, šunkou a vejci. I ti, koho…
Mleté maso smícháme se sýrem, vejcem, kořením a mlékem. Necháme hodinu uležet, klidně i přes noc. Z masa utvoříme kuličky a zprudka je opečeme ze všech stran. Odložíme…
Brambory nastrouháme, vymačkáme lehce vodu a přidáme brynzu. Spojíme a přimícháme zbytek ingrediencí.Lžičkou děláme malé placičky a smažíme z obou stran.Na špenát si na…
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, nakrájené máslo, sůl, vejce, vodu. Vypracujeme nelepivé těsto, zabalíme do fólie a necháme v lednici odpočívat. Cukety a česnek…
Sekanou cibuli jemně osmahneme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Zalijeme horkou vodou, přidáme kostičky brambor, osolíme a uvaříme brambory do měkka.Do talířů…
Do misky si dáme nastrouhané brambory, brynzu, sůl, vejce, papriku, rajčata, rozetřený česnek. Vše promícháme a postupně přidáváme mouku. Těsto jsem měla o trošku řidší…
Přidáno před 56 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Přidáno 17. 4. 2024 09:39
Luštěniny jako základ sladkého moučníku: Čočkové sušenky, fazolové brownies i cizrnové kuličky chutnají skvěle
Recepty pro kočky: Zahoďte granule a potěšte čtyřnohého mazlíka pořádným jídlem
Když nemáte odličovač, použijte oliváč! 7 nečekaných využití olivového oleje mimo kuchyni