Brynzovníky

tejaja Kuchařka: tejaja

cca 24 ks Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1 listové těsto (350 g)
3 brambory
200 g brynzy
1 lžíce sekané pažitky
1 vejce + 1 vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo pretlačíme.

  2. Dobre premiešame zemiaky, bryndzu, vajce a pažitku.

  3. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik cca 2-3 mm hrubý.

  4. Lyžičkou ukladáme na polovicu cesta kôpky bryndzovej náplne.

  5. Potom prehneme druhú polovicu cesta cez kôpky a pohárom vykrajujeme kolieska. Pomúčenou vidličkou okraje koliesok postláčame.

  6. Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 5 min teplotu znížime na 180°C a pečieme dozlata.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

    Zobrazit další alternativy

    Ohodnoťte recept: Brynzovníky

    K receptu nejsou žádné komentáře.

    TIP dne na email

    Tématické fráze: brynzovníky

    Zapomněl/a jsem heslo