Slané máslové sušenky s brynzou

Slané pečivo Doba přípravy: 30 min 0 názorů

Slané pečivo Doba přípravy: 30 min 0 názorů

Suroviny 4 porce

Těsto:
200 g polohrubé mouky
70 g másla
100 g brynzy
2 PL soli
Dle chuti:
oregáno
pepř
Na dozdobení:
1 vejce
sezam, kmín, lněná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla a brynzy vypracujeme těsto (máslo by mělo být trošku povolené).
    Přidáme oregáno, sůl, pepř a dobře prohněteme.

  2. Z těsta vyválíme placku a vykrájovátkem vykrojíme požadované tvary.
    Vykrojené kousky dáme na plech vyložený pečícím papírem, těsto potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme sezamem, kmínem a lněným semínkem.

  3. Pečeme, dokud sušenky nechytí zlatavou barvu.

Poznámka od kuchařky

Výborná chuťovka k vínu či pivu. Dělám je na cesty k zakousnutí.

Komentáře k receptu Slané máslové sušenky s brynzou

K receptu nejsou žádné komentáře.