Cizrna s brynzou
Recept ještě nebyl hodnocenCizrnu namočíme předem několik hodin (ráno namočím a večer vařím)a pak uvaříme do měkka. Je měkká, když jde snadno rozmáčkout mezi prsty. Mezitím rozšvaříme na malé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cizrnu namočíme předem několik hodin (ráno namočím a večer vařím)a pak uvaříme do měkka. Je měkká, když jde snadno rozmáčkout mezi prsty. Mezitím rozšvaříme na malé…
Brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme (nebo uděláme v páře jako já - v tomto případě brambory ochutíme kořením dle libosti již před vložením do parního hrnce…
Vypracujeme těsto, tence vyválíme a vykrajujeme tvary. Potřeme vejcem, posypeme a upečeme.
Pór narežeme na kusy asi 15 cm dlhé a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme mliekom, rozšľaháme a povaríme asi 10 minút na…
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15-20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu …
Cukety očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vejce, podmáslí a promícháme. Dále přidáváme podle hustoty těstíčka mouku, opět promícháme.Pak ke konci…
Vločky dáme do vody a za stáleho miešania varíme cca 3-4 minúty.Do horúcej kaše vmiešame rozdrobenú bryndzu, kým sa rozpusti.Kašu dáme na tanier a posypeme sekanou…
Cestoviny uvaríme a scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.Pridáme nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a 10 minút podusíme.Vložíme cestoviny,…
Vařený brambor nastrouháme najemno. Přidáme mouku, vejce a vyhněteme těsto.Do většího kastrolu dáme vodu se solí. Až začne vařit, těsto do ní propasírujeme přes síto…
Utřeme brynzu s máslem, přidáme nahrubo nastrouhanou klobásku, všechny ostatní přísady a vyšleháme.Mažeme na jakékoliv pečivo.
Batáty uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme soľ a polohrubú múku. Múky toľko, aby sme dostali cesto, ktoré už nelepí a…
Zemiaky nakrájame na kocky, pridáme huby, osolíme a zalejeme vodou (vody ako na varenie cestovín, teda veľa). Varíme do polomäkka.Z múky, vody a soli urobíme rezancové…
Maso si nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme rozetřeme. Do mísy si dáme brynzu, máslo, zakysanou smetanu. Dále přidáme oba česneky, nasekané papričky, maso.…
Z mouky, másla a brynzy vypracujeme těsto (máslo by mělo být trošku povolené). Přidáme oregáno, sůl, pepř a dobře prohněteme.Z těsta vyválíme placku a vykrájovátkem…
Máte-li rádi brynzu, bude vám chutnat i pomazánka z ní. Potřebné suroviny má většina z nás doma běžně. Příprava trvá jen chviličku, a už můžete na krajíčky chleba mazat…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na půlkolečka a brambory na velikost sousta. Na pánvi vyškvaříme nakrájenou slaninu, děrovanou lžící vytáhneme a odložíme.Do tuku…
Jarní a letní období je dobou, kdy lze plně využít v kuchyni bryndza. Je výborný nápad, schovat ji do smažené masové kapsy spolu s bylinkami, šunkou a vejci. I ti, koho…
Posúch je jednoduchá pečená placka z nejobyčejnějšího těsta. Zajímavým a lákavým ho dělá teprve až jeho náplň, se kterou je pečený. Pochutnejte si na koprem vonícím…
Medvědí česnek je výtečná divoká bylina, která má svěží, jen lehce štiplavou příchuť česneku. Užijte si krátké období, kdy je k mání čerstvá. Připravte z ní třeba tuto…
Brynzové halušky zná snad každý. Tento slovenský ovčí sýr lahodné chuti můžete využít také do pomazánky, která se hodí nejen ke svačině, ale také na chlebíčky. Pomazánka…
Tradičním slovenským sýrem je brynza, která se vyrábí z ovčího mléka a je pro ní typická slaná a výrazná chuť. Vyzkoušejte placky, připravované na pařáčku, podávané s…
Originální spojení jemného těsta a svěží zeleninové náplně. Místo tradiční marmelády tu najdete lahodnou směs cukety, bylinek a sýra. Skvěle se hodí jako lehký oběd,…
Galetka je francouzský koláč z křehkého těsta, pečený volně bez formy, který se dá plnit sladkou i slanou náplní. Jednoduchá kombinace rajčat a brynzy jí dodává výraznou…