Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynza - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Cizrna s brynzou

Cizrna s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Cizrnu namočíme předem několik hodin (ráno namočím a večer vařím)a pak uvaříme do měkka. Je měkká, když jde snadno rozmáčkout mezi prsty. Mezitím rozšvaříme na malé…

Midla

30 min

Brambory s brynzou a cibulkou

Brambory s brynzou a cibulkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme (nebo uděláme v páře jako já - v tomto případě brambory ochutíme kořením dle libosti již před vložením do parního hrnce…

IvanaLK

15 min

Brynzovníky

Brynzovníky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Vypracujeme těsto, tence vyválíme a vykrajujeme tvary. Potřeme vejcem, posypeme a upečeme.

Pór zapečený s brynzou

Pór zapečený s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Pór narežeme na kusy asi 15 cm dlhé a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme mliekom, rozšľaháme a povaríme asi 10 minút na…

tejaja

40 min

Cuketové placky s brynzou

Cuketové placky s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Cukety očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vejce, podmáslí a promícháme. Dále přidáváme podle hustoty těstíčka mouku, opět promícháme.Pak ke konci…

MiskaM

45 min

Slovenská ovesná kaše

Slovenská ovesná kaše

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Vločky dáme do vody a za stáleho miešania varíme cca 3-4 minúty.Do horúcej kaše vmiešame rozdrobenú bryndzu, kým sa rozpusti.Kašu dáme na tanier a posypeme sekanou…

Těstoviny s polníčkem

Těstoviny s polníčkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Cestoviny uvaríme a scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.Pridáme nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a 10 minút podusíme.Vložíme cestoviny,…

Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Vařený brambor nastrouháme najemno. Přidáme mouku, vejce a vyhněteme těsto.Do většího kastrolu dáme vodu se solí. Až začne vařit, těsto do ní propasírujeme přes síto…

sabipupp

30 min

Batátové kapsičky

Batátové kapsičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Batáty uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme soľ a polohrubú múku. Múky toľko, aby sme dostali cesto, ktoré už nelepí a…

Houbové halušky

Houbové halušky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zemiaky nakrájame na kocky, pridáme huby, osolíme a zalejeme vodou (vody ako na varenie cestovín, teda veľa). Varíme do polomäkka.Z múky, vody a soli urobíme rezancové…

Pikantní pomazánka co dům dal

Pikantní pomazánka co dům dal

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso si nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme rozetřeme. Do mísy si dáme brynzu, máslo, zakysanou smetanu. Dále přidáme oba česneky, nasekané papričky, maso.…

Pikantní brynza

Pikantní brynza

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Máte-li rádi brynzu, bude vám chutnat i pomazánka z ní. Potřebné suroviny má většina z nás doma běžně. Příprava trvá jen chviličku, a už můžete na krajíčky chleba mazat…

cathleen

15 min

Vertuta

Vertuta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Vertuta je tradiční pečený piroh původem z Moldávie. Může být s náplní z brynzy, cibule nebo z mletého masa. Dá se však udělat i ve sladké verzi, třeba se strouhanými…

tejaja

60 min

Brynzový posúch

Brynzový posúch

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Posúch je jednoduchá pečená placka z nejobyčejnějšího těsta. Zajímavým a lákavým ho dělá teprve až jeho náplň, se kterou je pečený. Pochutnejte si na koprem vonícím…

cathleen

120 min

Liptovská brynzová pomazánka

Liptovská brynzová pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Brynzové halušky zná snad každý. Tento slovenský ovčí sýr lahodné chuti můžete využít také do pomazánky, která se hodí nejen ke svačině, ale také na chlebíčky. Pomazánka…

Handour

10 min

Slaný linecký koláč s cuketou

Slaný linecký koláč s cuketou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Originální spojení jemného těsta a svěží zeleninové náplně. Místo tradiční marmelády tu najdete lahodnou směs cukety, bylinek a sýra. Skvěle se hodí jako lehký oběd,…

suslajda

50 min

Galetka s rajčaty a brynzou

Galetka s rajčaty a brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Galetka je francouzský koláč z křehkého těsta, pečený volně bez formy, který se dá plnit sladkou i slanou náplní. Jednoduchá kombinace rajčat a brynzy jí dodává výraznou…

Handour

50 min

1 3 4 5 6 7 10