Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynza - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Brynzová omáčka s brokolicí

Brynzová omáčka s brokolicí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Brokolici rozebereme na malé růžičky. Vaříme v páře asi 8 minut. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a uděláme jíšku. Zalijeme ji studeným mlékem, po chvíli…

mika59

30 min

Brambory ze salaše

Brambory ze salaše

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme do vymasteného pekáča.V žinčici rozmiešame vajcia, vňať, čierne korenie a bryndzu a zalejeme zemiaky.Zapekáme v rúre na 180°C…

Kuřecí plněné brynzou

Kuřecí plněné brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kuřecí prsa rozřízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme prolisovaným česnekem a na drobno nakrájenou pažitkou.Dáme velkou dávku brynzy.Vytvoříme kapsu, okraje…

Brynzovo-ricottová pomazánka

Brynzovo-ricottová pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do mísy dáme brynzu, ricottu, rozetřený česnek a majonézu. Vše ušleháme a přidáme nastrouhané vejce. Opatrně promícháme a mažeme na topinky, nebo opečené tousty.

Lilkové placičky

Lilkové placičky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme 10 minut v osolené vodě. V míse smícháme na kostičky nakrájený rohlík, slitý vychladlý lilek, vejce, kostku bryndzy, cca…

Brynzovníky

Brynzovníky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Vypracujeme těsto, tence vyválíme a vykrajujeme tvary. Potřeme vejcem, posypeme a upečeme.

Zeleninová rýže se šunkou a brynzou

Zeleninová rýže se šunkou a brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Rýži propláchneme a dáme vařit se špetkou soli. V polovině vaření přidáme nakrájenou zeleninu kromě pórku. Rozpustíme máslo a necháme nakrájený pórek zesklovatět,…

mika59

30 min

Batátové toasty

Batátové toasty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bryndzu rozmiešame s jogurtom.Batáty ošúpeme a nakrájame pozdĺžne na plátky asi 1 cm hrubé. Na oleji ich z oboch strán opečieme.Na opečené plátky batátov ozdobne…

tejaja

30 min

Chleba – brynzovníček

Chleba – brynzovníček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, suché (brynzu nalámeme do tekutin) a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chlebík z formy vyklepeme a necháme vychladnout…

Plečinta

Plečinta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Cesto vypracujeme, rozdelíme na 5 dielov a všetky vyťahujeme na rovnako veľké tenké obdĺžniky ( ako na závin ). Necháme prikryté na teple 10 min odpočinúť, potom každú…

tejaja

70 min

Pomazánka z brynzy a pažitky

Pomazánka z brynzy a pažitky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Brynzu a tradiční máslo dáme do šlehače a vyšleháme dohladka. Můžeme při šlehání přikapávat olej, aby byla pomazánka jemnější a nadýchanější. POZOR! - olej nelijeme, ale…

Brynzová polévka se špenátem

Brynzová polévka se špenátem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na oleji orestujte brambory nakrájené na kostky a listy opraného špenátu. Zalijte zeleninovým vývarem a mlékem. Nechte vařit do měkka. Polévku rozmixujte do hladkého…

Simply Food

45 min

Cuketové placky s brynzou

Cuketové placky s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Cukety očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vejce, podmáslí a promícháme. Dále přidáváme podle hustoty těstíčka mouku, opět promícháme.Pak ke konci…

MiskaM

45 min

Brambory zapékané s brynzou

Brambory zapékané s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zemiačiky dobre umyjeme a uvaríme. Necháme prechladnúť a potom rozrežeme na polovice (nelúpeme ich).Pridáme na kolieska nakrájané párky. Premiešame. Dáme do olejom…

tejaja

90 min

Ultra slaná bryndzová polévka

Ultra slaná bryndzová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Nakrájej cibuli na drobno, osmahni ji pomalu na oleji, cibuli lehce osol. Cibuli občas promíchej, ať se nepřipálí a mezitím oškrábej pár brambor a nakrájej na menší…

VilmaP.

20 min

Jednoduchá brynzová pomazánka

Jednoduchá brynzová pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Bryndzu rozmiešame s mliekom alebo smotanou.Pridáme nasekané vajíčko, pažitku a dobre premiešame. Ničím viac neochucujeme, pomazánka si musí zachovať bryndzovú chuť.

1 3 4 5 6 7 9