Nejopravdovější slovenský guláš od Evosheeka
Recept ještě nebyl hodnocenNa kostky nakrájenou slaninu osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme lehce do zlatova.Přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na kostky nakrájenou slaninu osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme lehce do zlatova.Přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem a…
Řízky mírně naklepeme a můžeme malinko osolit. Pozor, brynza je slaná, se solí opatrně. Naklepané řízky obalíme v solamylu, aby na nich těstíčko dobře drželo. Do misky…
Brokolici rozebereme na malé růžičky. Vaříme v páře asi 8 minut. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a uděláme jíšku. Zalijeme ji studeným mlékem, po chvíli…
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme do vymasteného pekáča.V žinčici rozmiešame vajcia, vňať, čierne korenie a bryndzu a zalejeme zemiaky.Zapekáme v rúre na 180°C…
Kuřecí prsa rozřízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme prolisovaným česnekem a na drobno nakrájenou pažitkou.Dáme velkou dávku brynzy.Vytvoříme kapsu, okraje…
Do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách cuketu a vymačkáme z ní vodu. K cuketě přidáme na hrubých slzičkách nastrouhaný salám, brynzu a vejce. Dále přidáme špetku soli…
V misce smícháme ricottu s brynzou. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a ředkvičky. Nastrouhané ředkvičky prosolíme, necháme hodinu v misce a pak vymačkáme, aby nebyly…
Do mísy dáme brynzu, ricottu, rozetřený česnek a majonézu. Vše ušleháme a přidáme nastrouhané vejce. Opatrně promícháme a mažeme na topinky, nebo opečené tousty.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme 10 minut v osolené vodě. V míse smícháme na kostičky nakrájený rohlík, slitý vychladlý lilek, vejce, kostku bryndzy, cca…
Vypracujeme těsto, tence vyválíme a vykrajujeme tvary. Potřeme vejcem, posypeme a upečeme.
Rýži propláchneme a dáme vařit se špetkou soli. V polovině vaření přidáme nakrájenou zeleninu kromě pórku. Rozpustíme máslo a necháme nakrájený pórek zesklovatět,…
Zelí si připravíme klasickým způsobem: Na sádle zpěníme cibulku, po chvíli přidáme zelí a dusíme asi 15 minut – zelí se bude ještě péct, proto není třeba to přehánět,…
Na másle obděláme červenou cibulku, přidáme ze 3/4 uvařený a na kostičky nakrájený lilek, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a nakrájenou hlívu. Osolíme,…
Saláty natrháme na malé kousky (v balení bývají velké).Smícháme všechny přísady na marinádu, případně dochutíme a nalejeme na salát, opatrně promícháme a necháme…
Bryndzu rozmiešame s jogurtom.Batáty ošúpeme a nakrájame pozdĺžne na plátky asi 1 cm hrubé. Na oleji ich z oboch strán opečieme.Na opečené plátky batátov ozdobne…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, suché (brynzu nalámeme do tekutin) a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chlebík z formy vyklepeme a necháme vychladnout…
Brynzu a tradiční máslo dáme do šlehače a vyšleháme dohladka. Můžeme při šlehání přikapávat olej, aby byla pomazánka jemnější a nadýchanější. POZOR! - olej nelijeme, ale…
Na oleji orestujte brambory nakrájené na kostky a listy opraného špenátu. Zalijte zeleninovým vývarem a mlékem. Nechte vařit do měkka. Polévku rozmixujte do hladkého…
Cukety očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vejce, podmáslí a promícháme. Dále přidáváme podle hustoty těstíčka mouku, opět promícháme.Pak ke konci…
Zemiačiky dobre umyjeme a uvaríme. Necháme prechladnúť a potom rozrežeme na polovice (nelúpeme ich).Pridáme na kolieska nakrájané párky. Premiešame. Dáme do olejom…
Nakrájej cibuli na drobno, osmahni ji pomalu na oleji, cibuli lehce osol. Cibuli občas promíchej, ať se nepřipálí a mezitím oškrábej pár brambor a nakrájej na menší…
Bryndzu rozmiešame s mliekom alebo smotanou.Pridáme nasekané vajíčko, pažitku a dobre premiešame. Ničím viac neochucujeme, pomazánka si musí zachovať bryndzovú chuť.
Brynzu rozmačkáme vidličkou spolu se smetanou a řeckým jogurtem (měla jsem zn. Zorba), ale můžeme použít i jiný kvalitní jogurt. Množství jogurtu nelze jednoznačně určit…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 18. 4. 2024 19:14
Cuketová marmeláda má pikantní chuť po zázvoru, lehce nahořklou po citronové kůře a důležité využití najdou i citronová jadérka
Slzy a pot, pak euforie. Jíst chilli papričky může být i životu nebezpečné, na vině je kapsaicin
Velikonoce patří i dětem: Upoutat je lze dobře zvoleným a hlavně vesele vypadajícím jídlem. Třeba palačinky umí divy