Nakládaný balkánský sýr se sušenými rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájejte sýr na zhruba centimetrové kostky a nasypte je do mísy.Přidejte česnek nakrájený na plátky, cibuli nakrájenou na kolečka, sušená rajčata a nakonec nadrcenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájejte sýr na zhruba centimetrové kostky a nasypte je do mísy.Přidejte česnek nakrájený na plátky, cibuli nakrájenou na kolečka, sušená rajčata a nakonec nadrcenou…
Pekáček plný dozlatova upečené krkovičky na slanině a cibuli s pořádnou dávkou šťavnatých hlaviček růžičkové kapusty a brambor. Na tento úžasný podzimní pokrm budete…
V hlubší pánvi rozpustíme lžíci másla a osmahneme na ni čtyři stroužky česneku, nakrájeného na plátky (asi minutu, česnek nesmí zhnědnout).Přisypeme oprané špenátové…
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, počkáme, až zesklovatí, pak přidáme oloupané brambory pokrájené na kostky. Osolíme, přidáme všechno koření, zalijeme horkou…
Na slavnostní občerstvení nebo jen tak na večeři si můžete snadno připravit tuto chutnou pomazánku. Je plná sýru a mrkve. Její chuť doladí také majonéza, kterou můžete…
Omáčka : podusíme cibulku, na kterou nasypeme provensalské koření a pokrájené bylinky. Přidáme mléko a zahustíme moukou a rozmícháváme, aby nezůstaly hrudky. Nakonec…
Tyto tradiční recepty přinášejí jedinečnou chuť a vůni lesa do vaší kuchyně. Jsou skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a proměnit je v něco výjimečného. Houbové…
Dobrá a vydatná polévka nás v nepříznivém počasí pěkně zahřeje. Připravíme ji snadno z několika druhů zeleniny a červené čočky. Ta polévku i dobře zahustí, navíc se…
V kuchyni se žampiony dají připravit na mnoho různých způsobů. Můžete je dusit, vařit, smažit, péct i grilovat. Tyto houby které se považují za kulinářskou lahůdku…
Ve větší nádobě si ušleháme smetanu s vejcem, osolíme a postupně během šlehání přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Přidáme bylinky, promícháme a necháme 10-20 minut…
Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky.…
Jednoduše připravený losos, opečený a ochucený pouze solí a pepřem, je hotový během pár minut. Před podáváním ho poklademe plátky bylinkového másla, které lehce…
Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájený řapíkatý celer (bulvový taktéž nastrouhaný).Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okmínujeme, osolíme a…
Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu na zadní straně obalu (voda na těstoviny musí být slaná jako moře).Šalotku a česnek nakrájíme na jemno a lehce osmažíme na…
V misce si smícháme máslo s bylinkovým kořením a necháme chvilku odstát. Zeleninu očistíme, cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, žampiony a pórek na hrubší…
Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…
Křídlům odsekneme konce ( u nás si na nich pochutnává náš kocourek), osolíme kouřovou solí, okořeníme pepřem a chilli vločkami, zakápneme balzamikem a olejem, promícháme…
Zeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev,…
Troubu předehřejte na 190°C. Řepy dobře omyjte a co nejlépe očistěte kartáčkem. Na plech dejte list alobalu, na něj položte řepy, zakápněte olivovým olejem a posypte…
Máte doma zbytky vařených brambor a nevíte, co s nimi? Tyto bramborové muffiny jsou skvělým a rychlým způsobem, jak je proměnit v lahodnou večeři. Navrch přidejte…
Maso vyndáme z lednice a obalu minimálně 1 hodinu předem.V mixeru vyrobím krustu z parmazánu, bylinek, česneku, soli a oleje - vznikne hrubá pasta. Tou potřu část masa,…
Maso osolíme, opepříme a každý plátek potřeme prolisovaným stroužkem česneku. Obalíme ve strouhance a odložíme. V misce rozšleháme vejce se smetanou, dijonskou hořčicí…
Zapečené kuřecí maso se sýrem je skutečná rychlovka. Navíc je to jídlo velmi variabilní. Můžeme měnit koření i druhy sýra. Pokaždé bude mít pokrm jinou chuť a pokaždé…
Očištěné a omyté kalamáry naporcujeme tak, že oddělíme hlavu (současně vyndáme vnitřní kost), chapadla a přísavky, aby zůstalo jen tělo. Prodávají se už i očištěné a…