Vepřová panenka na smetaně a hořčici

Nikina Kuchařka: Nikina

Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

1,5 kg vepřové panenky
3 cibule
400 g žampionů
400 ml smetany na šlehání
3 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice
6 stroužků česneku
hrst čerstvých bylinek (použila jsem oregáno)
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na céčka, žampiony na plátky, česnek prolisujeme, bylinky nasekáme najemno.

  2. V hluboké pánvi, nebo v hrnci rozehřejeme olej a opečeme plátky panenky dozlatova. Vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku vložíme pokrájenou cibuli a žampiony, opékáme cca 5 minut.

  3. K cibulové směsi přilijeme smetanu a zredukujeme. Přidáme hořčici, prolisovaný česnek a bylinky, chvilku provaříme. Do hrnce vrátíme maso, promícháme, případně dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

inspirace: Apetit

Vhodnou přílohou je na másle dělaná baby karotka a růžičková kapusta a rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka na smetaně a hořčici

Tématické fráze: vepřová panenka na smetaně vepřová panenka na smetaně recept panenka na smetane vepřová panenka na smetaně recepty vepřová panenka na hořčici panenka na smetaně recept veprova panenka na hribkach vepřová panenka smetana vepřová panenka recepty vepřová panenka hořčice panenka na hříbkách vepřová panenka v hořčici panenka na horčici vepřová panenka na žampionech se smetanou panenka ve smetane vepřová panenka se smetanou recept veprova panenka na smetane vepřová panenka vepřová panenka recepty na smetaně panenka smetana

Zapomněl/a jsem heslo