Krůtí játra na zelenině

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 30 minut 3-4 porce Pokrmy z vnitřností 4 názory

Suroviny

500 g krůtích jater
100 ml sladké chilli omáčky
100 ml vývaru nebo vody
200 g dýně Hokaido
3 barevné papriky
1 menší cibule
2 prolisované stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 lžička Solamylu rozmíchaná v 50ml studené vody
sůl na dochucení
zelené bylinky na posypání hotového pokrmu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme,očistíme a ve spoji překrojíme.
    Pokud má dýně hezkou, zdravou slupku, nemusíme ji loupat, pouze ji nakrájíme na silnější proužky. Papriky také nakrájíme na proužky a cibuli na tenké půlměsíčky.

  2. V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita. Přidáme játra a prudce osmahneme. Podlijeme chilli omáčkou a vývarem. Přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek a promícháme.

  3. Pod pokličkou za občasného promíchávání dusíme 15minut, poté přidáme solamyl a 2minuty provaříme.

  4. Dochutíme solí a podáváme s rýží, nebo s bramboráčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 231 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí játra na zelenině

Tématické fráze: krutí játra recepty krutí játra krůtí játra se zeleninou jak připravit krůtí játra jak připravit krůtí játra játra na zelenině krutí játra. recepty recept na krůtí játra recepty z krutich jater játra kruti recepty na krůtí játra krutí jatra recept krůtí na zelenině krůtí játra na zelenině s vínem videorecepty kruti jatra recept kruti jatra krůtí játra omáčka kruti jatra doba co z krutich jater recept z krutich jater

Zapomněl/a jsem heslo