Grilovaná krkovička na restované cibuli
Recept ještě nebyl hodnocenMaso očistíme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky (lépe se bude krájet z většího vychlazeného kusu a ostatní použijeme na jiný recept). Plátky po okraji několikrát…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky (lépe se bude krájet z většího vychlazeného kusu a ostatní použijeme na jiný recept). Plátky po okraji několikrát…
Klasický guláš z kvalitního masa, který je ozvláštněný sýrem a koriandrem. Můžete ho ještě zpestřit přidáním dalších surovin, např. hráškem nebo fazolkou, které vám…
Jste milovníci kyselých okurek, znojemské omáčky, ale rádi byste zkusili něco nového? Tak tenhle recept na okurkově kyselou čočku je právě pro vás. Přidáním uzeného masa…
Bezesporu jednou z nejoblíbenějších podzimních surovin je dýně. Dýňová polévka je příjemně nasládlá a její lahodnou chuť utváří kurkuma, chilli a česnek. Dle tohoto…
Pokud máte chuť na pizzu, ale není dost času na přípravu vlastního těsta, bude se vám hodit tento jednoduchý recept. Těsto nahradíte pita chleby, potřete kečupem a…
Občas se každý z nás potýká s nedostatkem času a v takové chvíli je skvělé mít po ruce rychlý a jednoduchý recept. Krajíce chleba zapečené s mletým masem alá karbanátek…
Půl hodiny předem namočíme houby do trochy vody. Chléb nakrájíme na kostky a s kmínem opečeme na sádle. Když začne zlátnout, přidáme nakrájenou cibuli a česnek.Chvíli…
1) Eidam smícháme se žloutky a vajíčkem a dochutíme solí. Namažeme na chléb. Smažíme v pánvi na oleji, nejdřív na nenamazané straně, poté na namazané. 2) Namažeme…
Na pánev si nalijeme olej, a osmažíme na kostky nakrájený chléb a salám. Když máme osmaženo, zalijeme vejcem, osolíme a dle chuti opepříme.
Připravíme si vývar z masoxu a namočíme v něm na kostičky nakrájený chleba. Až směs zchladne, vymačkáme z ní přebytečný vývar, přidáme mouku, vejce, mléko, česnek a…
Drobně nasekanou cibulku osmažíme na sádle, zalijeme vodou, přidáme nakrájený chleba, nastrouhaný česnek, pepř, lžičku kmínu a majoránku. Vhodíme bujon a necháme 20…
Krajíce chleba rozkrojíme na poloviny a namažeme ramou.Na chleby poklademe na část chlebů šunku a na část anglickou.Do robota dáme cibuli a rozsekáme, potom k ní přidáme…
Kousky chleba namočíme do vody na cca 30 min, aby změkly.Pak přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, kmín, osolíme a vaříme do změknutí.Rozmixujeme, přidáme koření a za…
Guláš s vepřovým pleckem a játry přijde k chuti nejen na zabíjačce, uvařit si ho můžete kdykoli během roku. Když ho nakonec na talíři posypete půlkolečky čerstvé cibule…
Koleno nasolíme a vetřeme prolisovaný česnek. U kosti uděláme tenkým nožíkem dírku, do které strčíme taky kousek česneku a trochu nasolíme. Na dno pekáče položíme na…
Sýr feta, pocházející z Řecka, se vyznačuje svojí typickou slanou a lehce nakyslou chutí. Využití tak najde jak ve studené, tak i teplé kuchyni. Připravte z něj třeba…
Avokádo se v poslední době těší velké oblibě. Je bohaté na zdravé tuky a jeho chuť lehce připomíná ořechy. Připravte si skvělý snídaňový chléb s volským okem a namazaný…
K jarním dnům patří nejen pomalu rozkvétající louky, ale také sběr oblíbeného medvědího česneku, který nabízí spoustu zdravotních benefitů. Připravit z něj můžete třeba…
Pracovní postup Chléb si rozkrojíme na čtverečky tak, aby spodní část zůstala celá, potom vložíme do mezer kousky sýra, šunky,slaniny - nebo na co máme chuť, potřeme…
Příprava Krajíčky tvrdšího chleba pokropíme mlékem a namažeme máslem. Salám i sýr nakrájíme na nudličky a promícháme. Směs klademe na máslem namazané krajíce a v…
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme plamen a vmícháme do ní rozšlehaná osolená vejce. Důležité je míchat vejce jen na začátku, aby se rovnoměrně…
Nejdříve si vše předchystáme, oloupeme a na jemno nakrájíme cibulku.Maso si nakrájíme na nudličky, nebo si kupte nakrájené už z obchodu.Mrkvičku očistíme a pokud máte…
Způsob jak spotřebovat starší chléb, pokud si ho nechcete jen obalit ve vajíčku. Smažený falešný řízek je vylepšený salámem a sýrem, který můžeme zvolit i pikantní. Se…
Oblíbená konzervace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několika dnech si již…