Humr s máslovocitrónovou omáčkou

brnkocvrky Kuchařka: brnkocvrky

Doba přípravy: 60 3 porce Mořské plody 17 názorů

Suroviny

3 kusy humra
3 lžičky sůl
2 kusy citrón
20 dkg máslo
6 plátků chleba
3 kusy rajčata
1 lžička olivový olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Humra očistíme, opláchneme a vložíme do vroucí osolené vody s plátky citrónu. Vaříme cca 5 - 8 minut dle velikosti.

  2. V kastrolku pomalu rozpouštíme máslo a po lžičkách přidáváme šťávu z jednoho citrónu. Vyšleháme skoro do pěny a zlehka osolíme.

  3. Humra vyjmeme z vody a naservírujeme na talíř s pěnou, topinkou rajčetem pokapaným olivovým olejem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Humr s máslovocitrónovou omáčkou

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Plno lidí to tu haní.Jestli někdo neví jak vypadá pěna,tak at raději ani nezačíná vařit!Narážka na chleba se mi taky nelíbí at si tam dá každej co chce a nemá k tomu blbé komentáře.Paní jsem aspoň něco dala

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Oskeruska:Mívají živé v Makru nebo občas Tescu;-)

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Porada:Ta druhá fotografie tady ale nebyla, oči nám ještě slouží:-p.

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    Kde sehnat humra??? Dala bych si:-p Jeste jsem ho nejedla-jen raky a ty mi chutnali hodne:-*:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Ok, omacka je na svete, ovsem na taliri, toho krasneho humra, tezko rozpulime. Toz se na nej musime jen koukat.

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Brnkocvrky byly rychlejší:yes:

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Omáčka je v misce na druhé fotografii. Nikdo si totiž nepolévá ještě nevyloupané maso.;-);-);-)

    Odpovědět

  • brnkocvrky brnkocvrky(autor receptu)

    Přidala jsem vám další fotografii. Omáčka, prosím za prominutí použití slova pěna, je na fotografii v misce. Co se týče použitého pečiva, záleží na chuti každého.

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Tak omáčka nebo pěna? Viditelně ani jedno, na fotografii totiž není:-)).

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Tím spáleným chlebem bych humra určitě nekazila :-S opekla bych bílé pečivo, třeby bagetku :-))

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Já mám že všech těch mořských potvor nejraději vepřový:yes::yes::yes: Nicméně, věřím, že to může chutnat.:-8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    nofrona:No vidíš, máš pravdu, tak pardón. ;-) Ale stejně fotka teda receptu příliš neodpovídá a nebo se ta pěna už vsákla do toho chlebíku:-8

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Humr by mel byt pred servirovanim alespon rozpulen. Takto je nekonzumovatelny.

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    1974andrea:Andrejko je to myslím jedna osoba;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

Předchozí 1 2

Tématické fráze: humr recept humr recept na humra příprava humra jak uvařit humra humr recepty recept humr recept na přípravu humra recepty humr jak připravit humra jak udělat humra humr příprava jak se vaří humr recepty na humra humr kanadsky recept jak vařit humra vaření humra omáčka k humrovi jak dlouho vařit humra recepty z humra