Božíhodový oběd z hájovny na "Šlajfu"
Recept ještě nebyl hodnocenSváteční polévka: očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sváteční polévka: očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a…
Sváteční polévka: očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a…
Maso nakrájíme na nudličky, vhodíme do woku, ve kterém jsme rozpálili olej. Maso zprudka restujeme 5 minut.Pak přidáme Sambal Oelek, worcester, sojovku, sůl a mícháme až…
Cibule nakrájíme na měsíčky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibule, med, nakrájenou papričku, sůl a pepř.Cibuli necháme zesklovatět a opékáme krátce, musí zůstat…
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky, nebo vykrojíme kolečka. Připravíme si dva kastrůlky. Do jednoho dáme vařit s trochou vody a cukrem brusinky. Do…
Natrháme do misky směs salátu, přidáme nakrájená rajčata, papriku, cibuli. Na pánvi na oliv. oleji opečeme oloupané nakrájené žampiony(osolíme je) a přidáme k zelenině.…
Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmícháme Vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL). Necháme uležet do druhého dne…
Maso, pokud je třeba, odblaníme. Uděláme pár lehkých zářezů, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme zeleninu na kousky a bylinky na drobno.…
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a mírně ji osmahneme. Přidáme na větší kousky pokrájené houby, orestujeme je, osolíme,okmínujeme a podlijeme…
Ze staršího chleba nakrájíme tenké krajíčky a ty nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hlubší mísy, zalijeme smetanou a necháme alespoň hodinku všechnu tekutinu do sebe…
Quinou uvaříme podle návodu a dáme zchladit.Smícháme dresink z oleje, octa a oregana a trochu osolíme.3) Nakrájenou zeleninu dáme do mísy, přidáme zchladlou quinou,…
Škvarky umeleme spolu s tvarůžky na masovém mlýnku. .Přidáme zelí a cibuli pokrájené nadrobno, hořčici, okořeníme drceným kmínem a je-li potřeba, podle chuti dosolíme…
Tuňáka i s olejem dáme do misky, přidáme utřený česnek, drobně nakrájenou cibulku, nasekané kapary. Pokapeme limetkovou šťávou, osolíme, opepříme. Promícháme, mažeme na…
Papriky rozpůlíme, vybereme jaderník a spolu s půlkou červené cibule je naskládáme do zapékací misky, pokapeme je olejem a v troubě rozehřáté na 200°C je pečeme asi 30…
Čočku uvaříme ve vodě, do které jsme přidali bobkový list a natur koření - trvá to tak 20 minut. Potom ji přes cedník slijeme a necháme důkladně okapat. Mezitím…
Studené maso, cibuli, rohy a cibulky nakrájíme na kousky. Smícháme s kečupem, fazolemi, solí a pepřem. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne.
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zpěnit do hluboké pánve na máslo. Přidáme očištěné a na kousky nakrájené lišky. Pustí si vodu, takže je několik minut podusíme, pak…
Uvařené brambory necháme zchladnout a oloupeme,nakrájíme. Ostatní suroviny nakrájíme na kostičky,přidáme k bramborům,nasekanému kopru,osolíme a zalijeme rozmíchanou…
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Rybičky vidličkou rozmačkáme a smícháme s máslem. Přidáme cibuli, česnek, chilli a limetku.Nakonec přidáme zelený pepř a sůl podle…
Maso předem naložíme. Pokapeme worcestrem, olejem, solí, pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Maso zabalíme a necháme odležet do druhého dne v chladu.Pak maso vyjmeme a…
Slanou cibuli promícháme s portským vínem. Plátky okurek a melounu promícháme, přidáme cibuli v portském a 3 lžičky olivového oleje. Dále přidáme estragon, nakrájený na…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Zakápneme olivovým olejem, osolíme česnekovou solí, promícháme a dáme do předehřáté trouby (cca 180 st.C) na přibližně 20…
Pohanku v hrnci propláchneme, zalijeme vodou přibližně 1cm nad. Dáme na plotnu, jakmile voda začně vřít, vypneme, přihodíme ovesné vločky, zamícháme, přiklopíme poklicí…
Řízky naklepeme, osolíme z obou stran a totéž uděláme s provensálským kořením, následně řízky lehce protáhneme hladkou moukou. Do kastrolu si dáme olej, na něm opečeme…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Když Ježíšek něco ukuchtí: 10 nápadů na originální jedlé dárky, které potěší každého
Salát Niçoise se neobejde bez čerstvých rajčat a ančoviček, které někdy nahrazuje tuňák. Chuť doladí lehce nakyslá zálivka
Vánoce na vídeňském císařském dvoře: Po půstu se podávala ryba a salát z polníčku, císař musel mít „tafelspitz“ a Maura v košili