

Kachna na víně s pomerančovou šťávou
Suroviny
- ½ mladé kachny
- 1 jablko
- 1 červená cibule
- 100 ml pomerančové šťávy
- 1 pomeranč
- 200 ml červeného vína
- sůl, pepř
- celý kmín
- snítka tymiánu
Postup přípravy receptu
Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli.
Podlijeme červeným vínem a pomerančovou šťávou. Přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme cca 140 minut. Odklopíme pekáček a dál pečeme dokřupava cca 45 minut. Nakonec vložíme krátce prohřát dílky pomeranče. Kachnu podáváme s bylinkami (vhodná je řeřicha).
Můžeme podávat i s červeným zelím a bramborem.
Poznámka od kuchařky
Manžel měl kachnu se zelím a bramborem, já jen s bylinkami.