Kachna na víně s pomerančovou šťávou

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

½ mladé kachny
1 jablko
1 červená cibule
100 ml pomerančové šťávy
1 pomeranč
200 ml červeného vína
sůl, pepř
celý kmín
snítka tymiánu
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli.

  2. Podlijeme červeným vínem a pomerančovou šťávou. Přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme cca 140 minut. Odklopíme pekáček a dál pečeme dokřupava cca 45 minut. Nakonec vložíme krátce prohřát dílky pomeranče. Kachnu podáváme s bylinkami (vhodná je řeřicha).

  3. Můžeme podávat i s červeným zelím a bramborem.

Poznámka

Manžel měl kachnu se zelím a bramborem, já jen s bylinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 143 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachna na víně s pomerančovou šťávou

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    Michaela.Koc: určitě zkus mne (nám) chutnalo, manžel chtěl ještě červené zelí, ale jinak je výborná jen tak, se salátem nebo s bylinkami. Děkuji:-K

    Odpovědět

  • Michaela.Koc Michaela.Koc

    Ta kombinace pomeranče, vína a kachny vypadá velmi zajímavě! To musím zkusit:yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kachna recepty kachna recept cervena kachna na víně recept na kachnu recepty na kachnu červené zelí s pomerančovou štavou mladá kachna recept recept kachny z pomeranče kachna na pomeranče

Zapomněl/a jsem heslo