Plecko se sečuánskou omáčkou ( Uncle Ben´s Szechuan)

spagetka Kuchařka: spagetka

Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

Vepřové plecko 500 g
1 sklenice omáčky Szechuan (Uncle Bens) 400 ml
1/2 zelené papriky
1/2 žluté kapie
1/2 červené cibule
6 cherry rajčátek
olej
Na marinádu:
Malý rajský protlak 70 g
Červené víno 70 g (lze vynechat, já ho použila jen na vypláchnutí plechovky protlaku)
Špetka rozmarýnu
barevný pepř
sladká mletá paprika
pálivé papriky
sůl – dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plecko nakrájíme na kostky. V misce si smícháme přísady na marinádu (vínem jsem vypláchla plechovku od protlaku, ale můžete i vodou, nebo nevyplachovat vůbec). Maso do ní vložíme a pečlivě obalíme marinádou, necháme alespoň 2 hodiny odležet.

  2. V kastrolu rozpálíme olej a zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Maso vyndáme z marinády a zprudka orestujeme. Zbylou marinádu přidáme pod maso, misku ještě vypláchneme a přidáme, ale jen tak, aby tekutina sahala do půlky výšky masa. Zvolna dusíme cca 20 minut.

  3. Poté přidáme nakrájeném papriky, rajčata a omáčku se sklenice. Necháme prohřát asi 10 minut, vypneme, dochutíme a ještě 5 minut necháme spojit chutě. Příloha: rýže – já vařila jasmínovou. Lze ale i těstoviny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plecko se sečuánskou omáčkou ( Uncle Ben´s Szechuan)

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    klukodvody:Děkuju :-8:-8:-K:-K

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    No máš to moc hezké a taková jídla můžeme .:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuji:-K:yes::yes::yes:

    Anna Kocikova: Aničko, já mám tyhle omáčky ráda, ale používám je specificky k různému masu, jestli to chci mít ostřejší, nebo sladkokyselé, jako je ta tebou uváděná omáčka.
    To víno tam být nemusí, ale: chtěla jsem vypláchnout tu plechovku od protlaku a vodou jsem nechtěla. Počkej, upravím to v receptu.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezký recept:-K:yes:
    Omáčku Szechuan jsem použila jen jednou(moc nám to nechutnalo)raději používám Uncle Bens Sweet&Sour,ale samozřejmě je to o zvyku a chuti:-)
    Ale chci se zeptat na těch 70g červeného vína do marinády.Je to ve výsledku vůbec poznat:-?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Sečuánske korenie nepoužívam skoro vôbec, asi by som ho mala použiť častejšie. ;-)

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Moc hezké, má to takovou krásnou barvičku:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: plecko recepty recepty z plecka plecko s omáčkou plecko recepty plecko marináda na plecko plecko recept plecko v marinádě testoviny s omáčkou uncle recepty s uncle plecko na marynade plecko marináda recept na sečuánskou polévku plechovka uncle bens plecko na červeném víně plec recepty uncle bens setchuan plecko-recepty co z plecka szechuan recept z mletého masa