Vepřo, knedlo, zelo do ruky (br. placka, červená cibule a pečený bůček)

Suroviny

2 červené cibule
3 lžíce balsamika
2 lžíce cukru
pepř
bramborové těsto
cca 500 g vepřového bůčku
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve okořeníme bůček. Osolíme, opepříme a pokmínujeme.

  2. Dáme do pekáčku s trochou oleje a podlijeme trochu vodou. Pečeme pod alobalem aspon hodinku a pak odkryté půl hodinky.

  3. Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a orestujeme na troše oleji. Zakápneme balsamikovým octem a přisypeme cukr. Přidáme asi deci vody.

  4. Promícháme a dusíme na mírném plameni do odpaření tekutiny.

  5. Z bramborového těsta uděláme placky cca 10 cm v průměru, které na suché pánvi upečeme.

  6. Bůček jsem pokrájela na kousky a ještě v kastrůlku osmahla na sádle a dochutila solí a pepřem.

  7. Bramborovou placku plníme cibulí a masem.

Komentáře k receptu Vepřo, knedlo, zelo do ruky (br. placka, červená cibule a pečený bůček)

Tématické fráze: knedlo zelo bucek vepřo knedlo zelo z bucku recept vepřoknedlo zelo do ruky pečený vepř.bůček cervene zelo vepr pecene recept na vepřo knedlo zelo veproknedlo do ruky vepr.pecene bůček pečený na cibuli pečený bůček v pomalém hrnci knedlo do ruky vepřo knedlo do ruky bůček knedlo zelo knedlo vepřo zelo z bůčku zelo bramborove placky recept červené vepřo zelo vepř.bůček-recepty pečený bůček s balzamikovým octem mikem br.placky